İran 1979 da devrimin faili Humeyni öncülüğündeki devrim muhafızları ile beraber bu tip örgütlere büyük yatırımlar yaptı ve yerleşti ortadoğuya. "Velayeti Fakih" diye ürettiği kavramı bütün şii gruplara benimsettiler. Kum şehrinde şii üniversiteler kurumsallaştırıldı. Hizbullah' da bunlardan sadece biridir.

Ee Sünni devletler içinde çöreklenmek için bazı amaçları empoze etmek ve dillendirmek gerekiyordu; "Kudüs davası, İsrail'i yok etmek, ABD ye karşı her alanda mücadele..." Sünni devletlerin zavallı iktidarları her ne kadar Batıya göbekten bağlı bile olsalar halkta karşılık bulabilmesi için şii örgütleri algı ile beslerler. Ortadoğuda da bu yapıldı.


Hizbullah'ı anlamak Ortadoğudaki karmaşık siyasi ve dini dinamikleri kavramak açısından son derece önemli. Dünyadaki birçok ülke Lübnan'a yardım etmek istiyor. Ama Hizbullahın silahsızlanmasını ön şart olarak istiyor. Buda devlet düzeyinde bile Hizbullahı tahlil edemediklerini gösteriyor.

Herhangi bir ülkede halktan destek gören siyasi ideolojiler bitirilemez. Siz ne kadar terör derseniz diyin o kendi organik yapsında meşrudur... %30 gibi ciddi bir orana sahip olan örgütsel yapıya meşruiyet kazandırmak bile kanserli hücreyi temizlemez.


Şimdi sevgili dostlar, içimizde İran'a sempati besleyenler için dört asır Osmanlı Devleti ile savaşmış bir İran'ı gözlerinin önüne getirmelerini istiyorum. İran 1. Dünya savaşından sonra ödülünü aldı. Sünni islam devletleri cetvelle çizildi İran'a gerek yoktu. Neden? İşini son derece iyi yaptı. Bölgeyi karanlıkta bırakmak için saha tecrübesine sahipti. Anglosakson, ABD İngiltere siyasetinin Jandarması İsrail, saha görevlisi İrandı. İran bu tip örgütlerle sahayı İsraile açtı. ABD İsraile sınırsız askeri ve ekonomik destek verdi, İngiltere de dünyaya meşru kabul ettirdi. Oyun basitti.

Zavallı bir şekilde İran'ın hiçbir işe yaramayan roketlerine alkış tutmak bilgisizlik değildir sadece, gaflettirde...

Allahın Partisi anlamına gelen Hizbullah, sakın ha!!! Şeytanın partisi anlamına gelen Hizbuşşeytan olmasın!