Pas oyununu anlarım ki futbol pas oyunudur. Geriden pasla baskıdan kurtulup atak şekillendirmeyi de anlarım. Ama bunun yeri ve zamanı Fenerbahçe deplasmanı mıdır?

Diyelim ki yapılan tüm analizlerde puan alabileceğimiz tek oyunun bu olduğu anlaşıldı. Peki maç içinde Hadergjonaj'ı 10 kere korner bayrağına hapsedip çıkamamanın neticesinde bu planın işlemediği idrak edilmedi mi? Oradan Cordova ve Efecan'ı kenardan çıkarmadık. E içte Makouta ve Richard'a gelecek toplar da ağız suyuyla bekleniyor. Ne gerek var hocam? Fenerbahçe gibi ön alanda seni net bozabilecek bir takıma karşı bu kadar soğuk kanlılık ve geriden risk fazla olmadı mı? 5 kez doğru yaparsın tek hatanda maçı verirsin. Öyle de olmadı mı? Ertuğrul zorunda mı üç tane rakip oyuncunun hevesle beklediği altın bölgeye top atmaya? Neydi bu ısrar? Cordova her ne kadar elinden geleni yapmış olsa da O'nu ileride tutup Janvier gibi hem top ayağına yapışan hem de kilit paslar atabilen bi merkezle orayı üçleyip dönen topları beklesek daha haddini bilen bir oyun olmaz mıydı? Elbette hoca bizlerden daha detaylı düşünmüştür fakat içte kaybolmamak ve topla buluşabilmek için Efecan emanet ettiği kenardan pek ayrılamadı. Merkez de işlemez hale geldi.


Takım pas çalışıyor ve bu oyunun en iyisi bulunmaya çalışılıyorsa bunu ikinci bölgeyi geçmek için kullanırsak pozisyonlar bulup puanlar alırız. Halihazırda düşünülen sistemin en iyisini yapsak bile bu yetmeyebilecek iken bu ısrar neden? 2 pas hatasına bakan bir oyundan geleceği görmek mümkün değil. Bu sebeple oyunu buraya çivilemek yerine oyuncu yapısına ve oynanan maça göre strateji belirlemek en mantıklısı. Eyüp maçında kanatları kaçırma açısından başarılı olduk. Göztepe'de merkezde iyi savaşıp puan alabildik. Ne bu maçın bizim adımıza işleyeceği ne de Serdar-Cordova'nın birlikte olacağı oyundu bu...


Milli arada bazı şeylerin muhakkak irdeleneceğini düşünüyorum. Fatih Tekke hatalarını iyi gören ve değiştirmekten kaçınmayan bir hoca. Geçtiğimiz sene yaptıklarını tekrar yapabilir umudu taşıyorum. Z platformunda O'nu istifaya çağıran hesapların %99'u Trabzonsporlu hesaplardı. Yani takımın başında kendisini görmek istiyorlar. Hocanın bu yönden de kafası karışık olabilir.


Yönetimin bu maç özelinde bir rapor isteyeceğini düşünüyorum. Yeniden ayağa kalkmak için ilk maçı kazanma fırsatı da tepilirse herkes farklı şeyler konuşur...