Alanya il mi olacak? Muhittin Böcek, Alanya’nın muhtemelen il olabileceğini düşünüyor; bu nedenle Alanya’ya kalıcı yatırım yapmaktan kaçınıyor.

Günübirlik çözümlerle hizmet vermekle uğraşıyor. Son 20 yılda, üç dönem CHP yönetimi Antalya’yı yönetti. Alanya ne yazık ki bu hizmetlerden çok bir şey alamadı. Kalıcı bir arıtma, kalıcı asar programları, asfaltlar; neredeyse bunların hiçbirini yapmadı.Tamiratlarla götürülen hizmetler, onu da beceremiyorlar. Alanya’da kokan arıtma, yine Konaklı bölgesindeki kokan arıtmalar, Mahmutlar’daki arıtma... Söylemeye gerek yok; denizlere direkt pompalandığından dolayı hastanelerin acilleri enfeksiyon dolu. İnsanlar, nereye gidiyoruz? Kaçıncı yüzyıldayız? Temizlik şart diyoruz; ASAT’ın daha çözümlediği bir konu yok.

Köy muhtarları, kendi paralarıyla ve yardımseverlerle sondaj kuyuları kurduruyor. Birçok örneği var. Dernekler para toplayıp mezarlıklara namaz kılınacak yer yaptırıyor, temizliğini yaptırıyor mezarlığın. Yani, siz neyde başarılısınız? Sorumluluk alanınız belli. Bunların en başında arıtma problemi, su problemi, grup yolları var. 20 yıl öncesi İl Özel İdare tarafından yapılan yollar ve Menderes Türel zamanı yapılan yollar hala duruyor. Tamiratlarla götürmeye çalışıyorsunuz. Mezarlıklar derseniz, içler acısı. Allah’tan bir grup var; 102 köyü var, senede bir gün bir uğruyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Orada çalışan ekibi gördüm, tebrik ederim, ama sadece mezarlıkta ot toplamakla olmuyor. Yeni mezarlık yerlerine ihtiyaç var, gasilhaneye ihtiyaç var, mezarlıklarda tuvaletler, abdesthaneler ne yazık ki yok.

Sayın Böcek Bey’e sormak istiyorum: Alanya size ne yaptı? Geçen dönem oy vermedi dediniz, bu dönem oy verdi, hadi yapın hizmet. Yani, bu işler oyla olmaz. Muhittin Böcek’in kafasındaki fikir, Alanya’nın gündeminde olan il olma ihtimaline karşı Antalya’nın parasını Alanya’ya harcamamak; ama Alanya’da nüfusundan ona gelen parayı Alanya’ya harcaması gerektiğini bilmeli. Siyasete girmek istemiyorum ama sayın Muhittin Böcek, Menderes Türel zamanında projesinin doğru olup olmadığını tartışabiliriz, ama yapılan bir hal var.

 Siz geleli altı yıl oldu, neden açmıyorsunuz? Bu halin %99’u bittiğini insanlar görüyor, bilerek o yüzde birlik kısımla insanlara “hal daha bitmedi” diye oyalıyorsunuz. Üretici perişan durumda, üreticinin malı ayak altı oluyor. Tüccarların bir arada olduğu, üreticinin bir arada olduğu, hallerin bir arada olduğu, kontrol noktasının bir arada olduğu bu hal kompleksi niye açılmıyor? Alanya’ya kaç kez geldiniz, merak ediyorum. En son gördüğümüzde Gökbel güreş alanındaydınız.

 Teşekkürler, oraya bari teşrif ettiniz; çünkü önceki dönem beş yılda ben şahsen görmedim. Gelmiş olabilirsiniz; seçimden sonra bir kez Gökbel’de gördük, başka da görmedik. Buranın sorunlarıyla ilgili bir toplantı yaptığınızı görmedik, talep için bir toplantı görmedik. Peki, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya için ne yapmak istiyor? Hangi projeleri sundunuz? Bütün yükü Alanya Belediyesi’nin üstüne yıkarak, Alanya’yı borç batağının içine sürüklemenin sebeplerinden bir tanesi sizsiniz. Geçen dönem Adem Murat Yüce, sizin yapmadığınız hizmetleri yapmak için uğraşıyordu. Şimdi de Osman Tarık Özçelik, hem de sizin partili belediyenin bütçesini Antalya’nın yapmadığı hizmetleri yapmak için uğraşıyor. O zaman bizim size ihtiyacımız yok. Bizim için Alanya bitti deyin, biz de sizi eleştirmekten vazgeçelim artık.