Üçtür iyi, oturmuş, oyunu çirkinleştirmeyen sistem takımlarıyla oynuyoruz. Ve oyuna bakıldığında da gerçekten sahada ne yaptığını bilen, futbol oynamaya çalışan ve seyir açısından keyif veren bir takım hüviyetindeyiz.

Göztepe'nin en önemli özelliği sert takım olmasıydı. Bilmiyorum Stoilov eski takımlarında da mı bu oyunu tercih ediyordu fakat sahada rakibi sertlikle bozmaya çalışan oldukça agresif bir takım vardı. 23 faul yapan rakibe karşı 6 faulde kaldık. Bunun yanında merkez oyuncuları Dennis sahipsiz top kazanma, pas arası ve top kapma gibi işin savunma yönünde hayli başarılı olunca, Makouta her ne kadar enerjisi, kalitesi ve oyun aklını ortaya koyup takımı iki yönlü koordine etse de oyunda tehdidimizi tam anlamıyla ortaya koyamadık ve dengeyi bozamadık. Merkezin Richard-Solet kapışması da benzerdi. Sıcaktan dolayı tempo imkânı da azalınca oyun 1-1'den sonra neredeyse kilitlendi. 

Makouta oyunu yönlendirdiği gibi, kart aldırdı, enfes sekiz koşuları yaptı. Bu koşulardan birinde asistini yapıp Alanyaspor adına maçın adamı oldu. Yusuf 'un iki pozisyonda kenarda frene basarak onu beklemesi ve ceza alanı önünde şut imkânı sağlaması bilinçli hücum opsiyonlarıydı. Belki bu maç için şutları etkisiz oldu ama önümüzdeki maçlarda uzaktan gollerini de izleyeceğiz.

Yusuf'un kenar ortalarında içeriyi doldurması ve santraforun arkasında sürekli tehdit oluşturması meyvesini bu hafta verdi. Arka direkte belki bir 'Larin' beklemiyoruz fakat bu gol imkânları ona sürekli gelecek. Sezon içinde şut gücü, zamanlama ve soğuk kanlılığına ihtiyacımız olacak. Sıçrama yeteneğini bir tık ileriye götürebilirse kafa gollerine de yakın olabileceğini hissettirdi.

Bu hafta Cordova'yı tefe koyacağım. Kötü oynamadı belki; özellikle geri gelip fiziğini iyi kullanarak takıma yardımcı oldu. Ama altı pasta yeterli açı da varken o topa öyle mi vurulur be kardeşim? Kaçır, direkten dönsün, kalecinin kucağına vur hepsine varım ama bir bitirici kale önünde topa öyle vuramaz, kusura bakma. 

Efecan maç içerisinde ne yapacağını çok kestirilemeyen bir yetenek. Rakip oyuncular özellikle sarı gördükten sonra attırmak için hayli uğraştılar fakat burada tecrübesiyle sertlik yerine oyun hırsını kullandı ve yine tabiri caizse iğne deliğinden asistin pasını vererek görevini yerine getirdi.

İlk üç maç puan olarak biraz geri kaldık ama bir galibiyet bize ilaç olacaktır. Uzakta değil.