Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün istihbarat faaliyetleri neticesinde, Mersin ve Kocaeli’de gerçekleştirilen operasyonlarla 1 milyar 22 milyon TL değerinde kaçakçılık girişimi engellendi.

Mersin’de Tarihi Operasyon

Gümrük Muhafaza ekiplerinin istihbarat çalışmaları sonucunda, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile ortak bir operasyon düzenlendi. İnsani yardım malzemesi beyan edilen konteynerler x-ray taramasına tabi tutuldu. Tarama sonucunda şüpheli yoğunluk tespit edilince konteynerler fiziki aramaya alındı. Yapılan detaylı aramada, 6 konteynerde 130 bin kilo oyuncak ve 2 konteynerde kumaş ticari eşya ele geçirildi. Kaçak eşyaların piyasa değeri yaklaşık 1 milyar TL olarak belirlendi. Olayla ilgili soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Kocaeli’de Dev Kaçakçılık Operasyonu

Kocaeli Limanı’nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü risk analizi çalışmaları sonucu, şüpheli konteynerler x-ray taramasına yönlendirildi. Taramada tespit edilen yoğunluk üzerine fiziki arama yapıldı. Aramalarda, 4 konteynerde toplam 248 bin 639 adet çeşitli kaçak ticari eşya bulundu. Bu eşyalar arasında 197 bin 548 oyuncak, 2 bin 592 fan, 28 bin 800 lazer, 575 gözlük, 2 bin 484 çanta, 7 bin 950 şişirilebilir top ve 8 bin 690 at tut yakala oyun seti yer aldı. Kaçak eşyaların piyasa değeri yaklaşık 22 milyon TL olarak açıklandı. Bu olayla ilgili soruşturma ise Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ediyor.

Toplamda 1 Milyar 22 Milyon TL Kaçak Eşya Yakalandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, iki farklı noktada gerçekleştirilen operasyonlarla toplamda 1 milyar 22 milyon TL değerinde kaçakçılık girişimi engellendi. Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini 7 gün 24 saat aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.

 

Yanlız Yaşayan Adamın Öldüğünü 7 Gün Sonra Ceset Kokusundan Fark Ettiler Yanlız Yaşayan Adamın Öldüğünü 7 Gün Sonra Ceset Kokusundan Fark Ettiler

Editör: Haber Merkezi