Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki özel bir hastanede görev yapan başhekim A.Ç., yabancı uyruklu kadın doktor E.V.'ye içkisine ilaç katarak cinsel saldırıda bulundu. Olay, 2020 yılının Mayıs ayında meydana geldi. Sevgilisinden yeni ayrılan ve zor bir dönem geçiren doktor E.V., başhekimin bu saldırısıyla şoka uğradı. Yaşanan travmatik olay sonrası E.V., ailesinin yaşadığı Edirne'ye giderek psikolojik destek aldı ve suç duyurusunda bulundu.

Adsız Tasarım-4

Psikolojik Manipülasyon ve İlaç Kullanımı

Doktor E.V.’nin polise verdiği ifadeye göre, başhekim A.Ç. kendisine önce rahatlaması için bir ilaç verdi, ardından aynı gün içinde ikinci kez ilaç teklifinde bulundu. Akşam saatlerinde başhekimin alkol almak için odasına davet ettiğini belirten E.V., ısrar üzerine bir bardak şarap içtiğini ve kısa süre sonra kendisini kötü hissetmeye başladığını ifade etti. Daha sonra başhekimin odanın kapısını kapatıp, ışıkları söndürerek kendisine sedye üzerinde cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı. Uyandığında giysilerinin yerde olduğunu ve başhekimin çıplak halde bulunduğunu belirtti.

Mahkemede Şok İtiraf

Çöplükte Bidon İçinde Cesedi Bulunan Profesör Cinayetinin Sırrı Çözüldü Çöplükte Bidon İçinde Cesedi Bulunan Profesör Cinayetinin Sırrı Çözüldü

Olay sonrası gözaltına alınan başhekim A.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yargı süreci boyunca A.Ç., yaşanan cinsel birlikteliğin doktor E.V.’nin rızası dahilinde olduğunu savundu. Ancak Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, başhekim A.Ç.’yi 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Editör: Selçuk Soydan