Antalya adliyesinde tarihi gün. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz,  Teleferik Kazası Davasında 5 kişi ile birlikte ilk defa Hakim Karşısına çıkıyor.

CHP’li Kocagöz’ü Üç Avukat Savunacak

Antalya Adliyesi’nde bugün tarihi bir duruşma gerçekleşiyor. Teleferik kazasında aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu beş kişi hakim karşısına çıkıyor. CHP’li Kocagöz’ü üç avukat savunacak.


Kızından Destek Mesajı

Duruşma öncesi kızıyla kamuoyuna mesaj gönderen Başkan Kocagöz, “Türk adaletine inanıyorum. Bir an önce sevenlerime kavuşmak istiyorum” dedi. Kızı Avukat Sıla Kocagöz, “Babam Türk adaletine güveniyor, bir an önce sevenlerine kavuşmak istiyor. Zor bir süreç geçirdik, adalete güvenimiz sonsuz” şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Nail Kamacı da, “Başkanımızın adaletle görevine döneceğine inancım tam” dedi.

Mesut Kocagöz Neden Tutuklandı?

12 Nisan’da Konyaaltı’nda meydana gelen teleferik kazasında Memiş Enes Gümüş hayatını kaybetmiş, yedi kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından yürütülen soruşturma kapsamında Mesut Kocagöz dahil beş kişi tutuklanmıştı. Kocagöz’ün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi ve bilirkişi raporunun ardından iddianame mahkemeye sunuldu.

AK Parti'de Kongre startı verildi! Peki Antalya ve Alanya’da Değişim olacak mı? AK Parti'de Kongre startı verildi! Peki Antalya ve Alanya’da Değişim olacak mı?

36 Sayfalık İddianame

Kazaya ilişkin hazırlanan 36 sayfalık iddianamede 150 müşteki ve 12 şüpheli yer aldı. Savcılık, şüphelilerin “Trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma” ve “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlarından 27 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

 

Editör: Haber Merkezi