Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 yılında yaptıkları ihracat tutarlarına göre Türkiye’nin ilk 1000 firmasını açıkladı. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, TİM listesine adını yazdırarak gururlandıran Antalyalı 15 firmayı kutlayarak başarılarının devamını dilerken Listede tek bir Alanya firması olmaması dikkatlerden kaçmadı.

İlk 1000’deki 15 Firmanın Hepsi Antalya’dan

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) her yıl geleneksel olarak düzenlediği İlk 1000 İhracatçı Raporu açıklandı. 2023 yılında en fazla ihracat yapan ilk 1000 firmanın duyurulduğu listeye Antalya’dan 15 firma girdi. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak TİM’in açıkladığı, 2023 Yılı İlk 1000 İhracatçı Firması’ listesinde yer alan 15 firmayı kutlayarak tebrik etti.



Açıklanan Listede Tek Bir Alanya Firması Yok

Öte yandan TİM’in açıkladığı 1000 ihracatçı firma listesinde Alanya Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı üyelerin yer almaması  iş dünyasında, ALTSO’nun yönlendirme, eğitim ve destekleme konusunda zayıf kaldığı, hayata geçirdiği projelerin üyelerinin kalkınması adına bir fayda sağlamadığı olarak yorumlanırken, ALTSO Başkanı Eray Erdem’in açıklanan TİM listesinde neden Alanya’dan bir firma olmadığı konusunda nasıl bir açıklama yapacağı Alanya kamuoyunda merak konusu oldu.

 

Antalya Muratpaşa'ya AB'den 97 bin 700 dolar hibe destek Antalya Muratpaşa'ya AB'den 97 bin 700 dolar hibe destek

 

Editör: Haber Merkezi