Alanya Belediyesi, Oba Mahallesi’nde bulunan 579 metrekarelik ticari ve konut alanını 35 milyon TL’den satışa çıkarıyor. Arsa, 27 Haziran’da kapalı teklif ve açık artırma usulüyle ihale edilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin 1 milyon 50 bin TL geçici teminatı yatırmaları gerekiyor. İhaleden cayma bedeli ise 3 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor

İhalenin Detayları:

  • Yer: Oba Mahallesi, Alanya
  • Arsa Büyüklüğü: 579 metrekare
  • Başlangıç Fiyatı: 35 milyon TL
  • İhale Tarihi: 27 Haziran
  • Geçici Teminat: 1 milyon 50 bin TL
  • Cayma Bedeli: 3 milyon 500 bin TL

Arsa Satış Yetkisi ve Meclis Kararı

Alanya Belediyesi’nin Mayıs Ayı meclis toplantısında, belediyenin borç yükünü hafifletmek amacıyla Başkan Osman Tarık Özçelik’e Oba ve Mahmutlar mahallelerindeki iki arsanın satış yetkisi verilmişti. Başkan Özçelik, 2024 bütçesinin önceki dönemde planlandığını ve 4.6 milyar TL olarak belirlendiğini, bu bütçenin 2 milyar TL’sinin arsa satışlarından elde edilecek gelirlerle karşılanacağını ifade etmişti. Devlette devamlılık esası gereği, mevcut bütçeyi gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtmişti.

‘Yani Arsa Satışı Bizim Planımız Degil. Bu Zaten Bütçede Planlanmıştı’

Öte yandan, Alanya’da belediyenin borçları nedeniyle satışa çıkarılan Mahmutlar ve Oba Mahallesi’ndeki araziler ile ilgili geçtğimiz günlerde bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Alanya Belediyesi’nin halini hepimiz biliyoruz. Bütçenin olağan gelir öngörüsü 2.6 milyar TL. Yani bu 4.6 milyar TL’nin 1.8 milyar lirası arsa satışından elde edilecek şekilde planlanmış ve kayıtlara geçmiş. Yani arsa satışı bizim planımız degil. Bu zaten bütçede planlanmıştı.’’ demişti.

Editör: Haber Merkezi