Alanya'da Yola Dökülen Yağ, Trafiği Felç Etti Alanya'da Yola Dökülen Yağ, Trafiği Felç Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2024/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na (TÜBİTAK) yeni atamalar gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın Atandı

Kararname kapsamında, TÜBİTAK Başkanlığı görevine Prof. Dr. Orhan Aydın getirildi. Aydın, bilimsel araştırmalara yönelik çalışmalarıyla tanınan bir akademisyen olarak TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik projelerini daha ileriye taşımayı hedefliyor.

Prof. Dr. Mesut Güner, Başkan Yardımcılığı Görevinde

Alanya Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Yaptığı açıklamada, bu görevin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Güner, "Bilim ve teknoloji alanında ülkemize katkı sunmak için TÜBİTAK çatısı altında çalışmak benim için önemli bir sorumluluk. Rektörlük görevim süresince bilimsel ve teknolojik yenilikler için birçok adım attık, şimdi ise TÜBİTAK’ta bu çalışmaları daha ileriye taşımak için gayret göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Getirildi

Atamalar kapsamında TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliği görevine de Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. Yozgatlıgil, yenilikçi araştırmalar ve bilimsel projelerdeki tecrübeleriyle TÜBİTAK'ın yönetim kadrosunda etkin bir rol oynayacak.

Editör: Selçuk Soydan