İnterpol tarafından dünyanın her yerinde aranan Türk asıllı Yasemin Gündoğan’ın çaldığı 8.2 milyon Euro ( 299 Milyon) ile Antalya’da kaya avuğuna yapılmış lüks villada 2.5 yıl yaşadığı ortaya çıktı. Filmleri aratmayacak soygunun hikayesi haberimizde.

5 Yaşındaki Çocuğu İstismar Etmeye Çalışan Sapığı Hastanelik Ettiler 5 Yaşındaki Çocuğu İstismar Etmeye Çalışan Sapığı Hastanelik Ettiler

Filmlere Taş Çıkartacak Milyonluk Vurgun

Almanya’da 2019 yılında para dağıtım şirketi Loomis’te işe başlayan Türk asıllı Yasemin Gündoğan, müşterilerin talep ettiği nakit tutarları, mühürlü torbalar şeklinde paketlemekle görevlendirildi. Şirkette çalıştığı 4 yıl boyunca, soygun için tüm planlarını en ince ayrıntısına kadar yapan Gündoğan, 21 Mayıs 2023 gecesi, çalıntı bir aracın plakasını taktığı kiralık siyah VİP minibüsle, şirkete geldi. Burada müşterilere gönderilmek üzere torbalanmış 8.2 milyon Euro’yu alıp sahte plakalı araç ile şirketten ayrılan Gündoğan, daha sonra çalıntı plakayı söküp, orijinal plakayı takarak Viyana’ya geçti.

Yardım Aldığı Çocukluk Arkadaşı da Çete Lideri Çıktı

8.2 milyon Euro’luk vurgunu yapan Yasemin Gündoğan daha sonra İzmir’de kurduğu çağrı merkezleriyle yüzlerce yaşlı Alman vatandaşını dolandıran bir şebekenin lideri de olan çocukluk arkadaşı, sarışın lakaplı Yiğit Tufan’ın yardımıyla, göze batmamak için farklı bir yöntem seçti. Paraların bir kısmı ile lüks saatler alıp özel jetle Türkiye’ye getiren Gündoğan, burada aldıkları lüks saatleri tekrar nakde dönüştürdü.

İzmir’de gerçekleştirilen bir operasyonda çete lideri Yiğit Tufan’ın yakalanmasına rağmen uzun süre Muğla, Marmaris ve Ege Denizindeki bir yatta saklanan Gündoğan, kaçış planını sürüdürmeye devam etti. Hakkında İnterpol kararı çıkartılan ve  kırmızı bültenle dünyanın her yerinde aranan Gündoğan, taktik değiştirerek, 19 Mart 2024 günü Yasemin Gündoğan yazan pasaportuyla, İstanbul’dan uçakla gittiği Almanya’nın Bremen Havalimanında, avukatıyla birlikte Alman polisine teslim oldu.

8.2 Milyon Euro’luk Vurgun Yapan Gündoğan Adli Kontrolle Serbest Kaldı

Alman basınında geniş yer bulan  ve filmleri aratmayan vurgunun baş aktörü olan Yasemin  Gündoğan’ın polise teslim olduktan iki hafta sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Serbest bırakılma olayından sonra bir açıklama yapan Gündoğan’ın avukatı Carsten Scheuchzer, “Müvekkilim iki hafta gözaltında kaldı ve o tarihten bu yana şartlı olarak serbest bırakıldı. Haftada iki kez polise rapor vermesi gerekiyor “dedi.

Öte yandan çalıştığı şirketten 8.2 milyon Euro’luk vurgun yapan Türk asıllı Yasemin Gündoğan’ın suçunu itiraf etmesine rağmen serbest kalması Alman medyasında tepkilere neden olurken,  yargılanma sürecinin henüz başlanmadığı belirtildi.

Antalya’da Kaya İçine Oyulmuş Villada Kalmış

Almanya’nın Bremen kentinde çalıştığı para nakil şirketi Lomis’ten  8,2 milyon Euro çalan Yasemin Gündoğan’ın (31), Türkiye’ye kaçtıktan sonra lüks otellerde saklandığı ve ilk olarak İzmir’de 5 yıldızlı otelde kaldığı belirlendi. Buradan başka bir otele geçen Gündoğan kara yoluyla geldiği Antalya’da kaya içine oyulmuş içinde birden fazla odası, mutfağı, banyosu ve havuzu olan lüks bir villada yaklaşık 2,5 yıl kaldığı ortaya çıktı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi