Özel bir araştırma şirketi tarafından Türkiye genelinde bin 534 kişi ile yapılan araştırmaya göre halkın yüzde 73,1’i para biriktiremiyor. Katılımcıların yüzde 70,4’ü tasarruf yapmanın zor olduğunu belirtirken, yüzde 46,5’i kişisel mali durumunun kötü olduğunu ifade etti.

Yüzde 70,4’üne Göre Türkiye’de Tasarruf Yapmak Çok Zor

araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 534 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 73,1’i para biriktiremiyor ve yüzde 70,4’üne göre Türkiye’de tasarruf yapmak çok zor. Para biriktiremediğini belirtenlerin yüzde 49,8’i tasarruf edecek gelirinin olmadığını söyledi. Tasarruf yapma imkânı olsa yüzde 44,7’si fiziki altın (yastık altı birikim, altın, ziynet) ile yatırım yapmayı tercih edeceğini belirtti. En çok giyim, ayakkabı, eğlence ve sosyalleşme masraflarından kısılıyor. Yüzde 50,7’si tatile artık gitmediğini ifade ederken yüzde 31,7’si ise tatil için artık daha uygun yerleri tercih ediyor. Katılımcıların yüzde 46,5’i kişisel mali durumunun kötü olduğunu ifade ederken yüzde 53,3’ü ise Türkiye’nin mevcut ekonomik durumuna kötümser bakıyor.

Keşanspor’un fikstürü belli oldu Keşanspor’un fikstürü belli oldu

Yüzde 49,8’i Tasarruf Edecek Bir Gelirinin Olmadığını Belirtti

Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 26,9’u para biriktirme hususunda bir sorun yaşamadığını ifade ederken yüzde 73,1’i para biriktiremiyor. Para biriktiremediğini ifade eden katılımcıların ise yüzde 49,8’i tasarruf edecek bir gelirinin olmadığını belirtti. Yüzde 23,3’ü aylık harcamasının yüksek olduğunu, yüzde 12,6’sı borçlarının olduğunu, yüzde 5,5’i beklenmedik masraflardan dolayı para biriktiremediğini belirtti. Ayrıca yüzde 5’i para biriktirme konusunda planlamaya sahip olmadığını, yüzde 1,4’ü alışveriş bağımlısı olduğunu ve yüzde 0,2’sinin birikim amacı olmadığı için para biriktiremediği anlaşıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi