Arsa Satışı Vaadiyle Dolandırıldı

Azerbaycan’dan Alanya’ya yatırım yapmak için gelen iş insanı Faik Askerov, arsa satışı vaadiyle 60 bin dolar dolandırıldığını belirtti. Askerov, Tahsin Yılmaz isimli kişinin 01.06.2023 tarihinde kendisine Gazipaşa Macarlar Köyü Öz Mevkii’ndeki 2B parselin sahibi olduğunu ve burasını 'zilliyet devir sözleşmesi' ile satabileceğini söylemesi üzerine 60 bin dolara anlaştıklarını ifade etti. Askerov, “Türkiye’ye gelmemin sebebi iş kurmaktı ve büyük umutlarla gelmiştim” dedi.
 

Ekran Görüntüsü 2024 07 23 174759

Arsa Kendine Ait Değil ve Mahkemelik

Faik Askerov, daha önce Alanya’ya gelen bir yakınının Hocalar Mahallesi'nde güzel yatırımlık yerler olduğunu söylemesi üzerine Hocalar’dan yer almak istediğini belirtti. Dönemin Muhtarı İbrahim Çetin ile tanıştığını ve muhtarın kendisine Gazipaşa Macarlar Köyü’nden arsa almasını tavsiye ettiğini anlattı. Muhtar Çetin’in, dünürü Tahsin Yılmaz’ın 2B arazileri olduğunu ve burada yatırım yapmanın daha ekonomik olacağını söylediğini belirtti. Ancak, Askerov sonradan öğrendiği bilgilere göre, uyduruk bir zilliyetlik devir sözleşmesiyle kendisine ait olmayan bir arsanın satışı için 60 bin dolar dolandırıldığını ve arsanın mahkemelik olduğunu öğrendi.

"Tek Millet, İki Devlet" Kavramı ve Hayal Kırıklığı

AK Parti Milletvekili Çokal ve İlçe Yönetimi Alanya'daki Sağlık Yatırımlarını Yerinde İnceledi AK Parti Milletvekili Çokal ve İlçe Yönetimi Alanya'daki Sağlık Yatırımlarını Yerinde İnceledi

Azerbaycan Türkü Faik Askerov, "Tek millet, iki devlet" ibaresinin Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkileri karakterize eden ulusal bir kavram olduğunu ifade etti. Askerov, "Böyle bir olayın yaşanması beni fazlasıyla üzdü. İnsan kardeş dediği birini dolandırır mı? Ben Azerbaycan’daki bütün mal varlığımı Türkiye’ye getirecektim. Şimdi kime güveneceğim, nasıl yatırım yapacağım bilemiyorum. 'Tek millet, iki devlet' söylemine dayanarak, Türk Devletleri Teşkilatı’nın üyesi bir Azerbaycanlı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya el atmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
 

Ekran Görüntüsü 2024 07 23 174817

Çözüm ve Adalet Arayışı

Faik Askerov, dolandırıcılıkla ilgili olarak adaletin sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden yardım bekliyor. Yaşadığı bu olumsuz deneyimin ardından yatırımcıların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Editör: Selçuk Soydan