Milli Eğitim Bakanlığı okulların kapanmasına kısa süre kala öğrencilere bir haftalık tatil sürprizi yaptı.

10- 14 Haziran Haftasında Ders Yapılmayacak

MEB’den öğrencilere sürpriz haber geldi. Yaz tatiline kısa bir süre kala öğrenciler son bir haftayı tatil yaparak geçirecek. Milli eğitim bakanlığı tarafından hazırlanan yeni takvime göre son hafta okullarda etkinlikler haftası olarak gerçekleşecek. 10- 14 Haziran haftasında düzenlenecek olan etkinlikler haftasında öğrenciler ders yapmayacak dinlenme ve eğlenme fırsatı bulacak.

2 Eylül Pazartesi Günü İtibari İle Öğretmenler İçin Mesleki Çalışmalar Başlayacak.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni prosedür doğrultusunda okulların kapanmasına bir hafta kala öğrenciler için etkinlikler haftası yapılacak. Öğrenciler okullarda bir hafta boyunca ders yapmayacak keyifli etkinliklerle vakit geçirecek. Hem öğrencilerin yıl boyunca öğrendiklerini pekiştirilmesi hem de sosyal etkileşimin artırılması amacıyla bakanlığın böyle bir karar aldığı öğrenildi. Öğrenciler 14 Haziran Cuma günü karnelerini alacak ve resmi olarak yaz tatiline başlamış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre okullarda 2024 2025 eğitim öğretim yılı başlama tarihi de belli oldu. 2 Eylül Pazartesi günü itibari ile öğretmenler için mesleki çalışmalar başlayacak. Aynı tarihte okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıflar için okul başlamış olacak. İki 6 Eylül tarihleri arasında uyum haftaları yapılacak.

Yeni Eğitim Öğretim Dönemi 4 Nisan 2025 Cuma Günü Sona Erecek

Spor Ortaokullarında 'kabul' zamanı! Spor Ortaokullarında 'kabul' zamanı!

Yeni eğitim öğretim döneminde ilk ara tatil 11 15 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarıyıl tatili 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 31 Ocak Cuma günü bitecek. Okullarda ikinci dönem 3 Şubat 2005 Pazartesi günü başlarken 20 Haziran 2025 günü tamamlanacak. Yine yeni eğitim öğretim yılında ikinci ara tatil 31 Mart 2025 Pazartesi günü başlayarak 4 Nisan 2025 cuma günü bitecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi