Antalya’da iş kazasında ağır yaralanıp tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen mimar Bora Dumlupınar’ın (43) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Dumlupınar’ın organ ve dokuları, 6 hastaya umut oldu.

6 Kişiye Umut Oldu

Antalya’da meydana gelen iş kazasında ağır yaralanan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki mimar Bora Dumlupınar’ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Dumlupınar’ın organ ve dokuları, 6 hastaya umut oldu.


İş Yerinde Yaşanan Kaza Sonucu Ağır Yaralandı

Çağdaş İş İnsanları Derneği önceki dönem Antalya Şube Başkanı ve 3 çocuk babası mimar Bora Dumlupınar, Muratpaşa ilçesindeki bir iş yerinde yaşanan kaza sonucu ağır yaralandı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Dumlupınar, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Genç Mimarın Organları 6 Kişiye Nakledildi

Dumlupınar’ın ailesi, organ bağışının önemini kavrayarak onun tüm organlarını bağışladı. Bora Dumlupınar’ın iki böbreği, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi’nde yapılan operasyonlarla, iki kadın hastaya nakledildi. Diğer dokuları ise doku bankasına alınarak, 3 hastaya doku nakli yapıldı. Bağışlanan karaciğer ise bir hastaya nakledildi.

Japonya’dan Türk vatandaşlarına yönelik vize iddialarına yalanlama Japonya’dan Türk vatandaşlarına yönelik vize iddialarına yalanlama

‘’Bütün İnsanların Bu Bilinçte Olması Gerekiyor’’

Bora Dumlupınar’ın ağabeyi Beşir Dumlupınar, kardeşlerinin organ bağışı bilincinde olduğunu ve diğer insanlara umut olması için organlarını bağışladıklarını belirtti. Kendi trajik deneyimlerinden yola çıkarak, herkesin organ bağışı konusunda bilinçli olması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi: “Siz böyle bir kaza yaşadınız, yarın herhangi bir organa ihtiyacınız olabilir. Başınıza talihsiz bir kaza gelebilir. Bütün insanların bu bilinçte olması gerekiyor ki birbirini sürdürsün, devam ettirsin. Herkese can olsun, umut olsun.”

Bora Dumlupınar’ın cenazesi, cemevinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi