Su tüketimi okul başarısına doğrudan etkili! Su tüketimi okul başarısına doğrudan etkili!

Yaklaşık 8 ay önce Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınan Doç. Dr. Oğuz Karahan,, mahkeme kararı ile İl Müdürlüğü görevine iade edildi.

Mahkeme Kararını Verdi

Antalya’da Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaparken Antalya İl Sağlık Müdürü olarak atanan ve bu görevde bir süre kaldıktan sonra hizmet süresi dolmadan geçtiğimiz aylarda görevinden alınan Doç. Dr. Oğuz Karahan; görevden alınmasına karşılık idare mahkemesinde açtığı davayı kazandı. Karahan; Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine iade edildi. Karahan’ın kararın kendisine tebliğ edilmesinden sonra Antalya İl Sağlık Müdürü olarak görevine tekrar başlayacağı öğrenildi.

Karahan’ın Yerine Ekingen Atanmıştı

Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Oğuz Karahan, Ocak 2024 tarihinde görevden jet hızıyla alınmış yerine Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Evren Ekingen’in ataması yapılmıştı. Karahan görevden alındıktan sonra eski görev yeri olan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hocalık görevine geri dönmüştü.

Doç. Dr. Oğuz Karahan Kimdir?

DOÇ. Dr. Karahan, 1980 yılında Diyarbakır’da doğdu. Henüz 42 yaşında olan genç başhekim, uzmanlık eğitimini 2012 yılında ABD’de yaptı. Doktorasını Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde yapan ve Tıbbi Biyoloji alanında da uzman olan Karahan’ın çok sayıda bilimsel yayın ve makalesi de bulunuyor.

 

Editör: Haber Merkezi