Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in geçtiğimiz günlerde barlar sokağına ilişkin yaptığı açıklamada, bu bölgenin Alanya turizmine zarar verdiğini ve bar sahiplerine striptiz bar ruhsatı önerdiğini belirterek, "Gereğini yerine getirin, mekanınızı yapın, size striptiz bar ruhsatı vereyim" demişti. Ancak bu açıklama, özellikle MHP cephesinde büyük tepkiye yol açtı.

"Alanya’da Barlar Sokağı Acilen Yeniden Düzenlenmeli ve Yapılandırılmalıdır’’

MHP İlçe Başkanı Sünbül, striptiz bar önerisinin, şehrin yöneticilerinin zihniyetini ortaya koyduğunu savunarak, "Alanya’da ‘Barlar Sokağı’ acilen yeniden düzenlenmeli ve yapılandırılmalıdır. Ahlaki çöküşün zirve yaptığı, uyuşturucunun kol gezdiği, asayişin her an bozulabileceği ve Alanya’mızın imajına ciddi zarar veren bu bölge için çözüm odaklı çalışmalar yapılmalıdır. Şehri yönetenlerin çözüm önerisi olarak ‘Striptiz Bar’ gibi gayri ahlaki bir durumu yasal hale getirme çabası, Alanya’yı nasıl bir zihniyetin yönettiğini gösteriyor," dedi.

Kim Bu CHP’li Eski İlçe Başkanı?
 

Sünbül, ayrıca Özçelik’in gündeme getirdiği portakal büfe meselesinde de ciddi iddialarda bulundu. Özçelik, yıkılan portakal büfenin defalarca devredildiğini ve olaylar nedeniyle kaldırıldığını belirtmişti. Ancak Sünbül, yıkılan büfenin başka, belgelerin başka bir büfeye ait olduğunu öne sürdü. Daha da çarpıcı bir iddia ortaya atan Sünbül, bu kirli pazarlıkta CHP’nin eski ilçe başkanının da yer aldığını söyledi. Sünbül, "Konaklı Mahallesi’nde yıkılan bir ‘Portakal Büfe’nin işletmecisinin özel durumu ile ilgili kamuoyuna yansıyan eleştiriler yanlış iletilmiş olabilir. Aynı mahalledeki başka bir yıkılan büfede gerçekleşen kirli pazarlığın belgeleri sallanarak açıklama yapıldı. Eleştirilerin hangi büfe işletmecisi için yapıldığı ya yanlış aktarıldı ya da bilinçli olarak basına yanlış bilgi verildi," ifadelerini kullandı.

‘’Sayın Özçelik Ekibini Gözden Geçirmeli’’

Mevlüt Çavuşoğlu: "Alanya’ya Borcumuz Ödemekle Bitmez" Mevlüt Çavuşoğlu: "Alanya’ya Borcumuz Ödemekle Bitmez"

Öte yandan Sünbül, Konaklı Mahallesi’nde Saat Kulesi yanındaki büfenin yıkılması ve diğer usulsüz yerlerin yıkımı konusunda herhangi bir itirazlarının olmadığını belirtti. Ancak, bahsi geçen kirli pazarlıkta CHP’nin eski ilçe başkanının da imzası olduğunu iddia ederek, "Bu konuda gerekli araştırmalar yapıldığında, Büyükşehir Belediyesi’nden alınan ana cadde üzerindeki büfelerle ilgili şikayetler ve aralarında dönen pazarlıklar da ortaya çıkacaktır. Alanya'yı yönetenlerin doğru bilgilendirilmediğini veya bilinçli olarak yanıltıldığını düşündüğünü belirterek, Belediye Başkanı Özçelik’e ekibini gözden geçirmesi tavsiyesinde bulundu.

Editör: Selçuk Soydan