Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası’nda “Adım Yarışması” başladı Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası’nda “Adım Yarışması” başladı

Son günlerde gündeme gelen “3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kredi kartı sahiplerinin kartlarının kullanıma kapatılacağı” iddialarına ilişkin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) açıklama geldi. DMM, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) böyle bir düzenlemesi olmadığını açıkladı.

DMM’den Resmi Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kredi kartının kullanıma kapanacağı” iddialarını yalanladı. DMM, BDDK’nın asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartının kullanımına kapatılmasına yönelik herhangi bir çalışması veya düzenlemesi bulunmadığını belirtti.

Mevcut Düzenlemeler Hakkında Bilgilendirme

DMM, kredi kartlarının kullanımına ilişkin mevcut düzenlemeleri hatırlattı. Yönetmelik gereği, bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarını toplam üç kez ödemeyen kredi kartlarının nakit kullanımına kapatıldığını ve üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartlarının ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak’ iddiası doğru değildir.”

Spekülatif Açıklamalara Karşı Uyarı

DMM, piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşların resmi açıklamalara güvenmeleri ve doğruluğu teyit edilmemiş bilgilere itibar etmemeleri gerektiği belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi