Merkez Bankası Başkanı Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanan kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50'de sabit bırakılmasına karar verdi.

Ağustos Ayı Enflasyon Göstergeleri Değerlendirildi

Karar sonrası yapılan duyuruda, ağustos ayı enflasyon göstergelerinin incelendiği ve enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir değişim gözlenmediği belirtildi. Yurt içi talebin üçüncü çeyrekte yavaşladığı ve bunun enflasyon üzerindeki etkisinin azaldığı vurgulandı. Hizmet enflasyonunda ise iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklendiği ifade edildi. Kurul, enflasyon beklentilerinin ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon sürecini tehdit etmeye devam ettiğini kaydetti.

Merkez Bankasi Stok 1753246

Başarılı 'Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri' ödüllendirildi Başarılı 'Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri' ödüllendirildi

"Dezenflasyon Süreci Güçlenecek"

TCMB, kararlı para politikası duruşunun, yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme ile enflasyonun ana eğilimini düşüreceği ve dezenflasyon sürecini güçlendireceği yönünde açıklama yaptı. Faiz oranının sabit tutulmasına rağmen, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun sürdürüleceği belirtildi. Kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikasına devam edileceği vurgulandı.

Merkez Bankasi Faiz Ekonomi 1699988

Sterilizasyon Araçları Devrede

TCMB, kredi ve mevduat piyasalarında beklenmedik gelişmeler yaşanması durumunda parasal aktarım mekanizmasını desteklemek için ilave adımlar atılacağını açıkladı. Likidite koşullarının yakından takip edildiği ve sterilizasyon araçlarının etkili bir şekilde kullanılacağı belirtildi. Merkez Bankası, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacağını, enflasyonun ana eğilimini yakından takip edeceğini duyurdu. Fiyat istikrarı amacı doğrultusunda tüm para politikası araçlarının kararlılıkla kullanılacağı ifade edildi.

 

Editör: Selçuk Soydan