Dolandırıcılık Yöntemi

Dolandırıcılar, emlak ilan sitelerindeki ilanları takip ederek emlakçılara ulaşıyor. Kendilerini kurumsal firma temsilcisi gibi tanıtarak, çeşitli hediyeler kazandıklarını belirtiyor ve emlakçıların kişisel bilgilerini ele geçiriyorlar. Bu bilgilerle emlakçıların hesaplarını hackleyerek ilanlardaki fiyatları düşürüyorlar. Ardından, sahte ilanlarla müşterilerden kapora toplayarak ortadan kayboluyorlar.

AK Parti Milletvekili Çokal ve İlçe Yönetimi Alanya'daki Sağlık Yatırımlarını Yerinde İnceledi AK Parti Milletvekili Çokal ve İlçe Yönetimi Alanya'daki Sağlık Yatırımlarını Yerinde İnceledi

Emlakçılara Uyarı

Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş, bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı emlakçıları uyardı. Erbaş, hiçbir kurumsal firmanın böyle bir yöntemle iletişime geçmeyeceğini vurgulayarak, kişisel bilgilerin kesinlikle paylaşılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, emlakçıların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 01 173100

Güvenlik Önlemleri

Dolandırıcılık vakalarının artması üzerine, emlakçılar arasında güvenlik önlemlerinin artırılması ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiği ifade ediliyor. Erbaş, emlakçıların dolandırıcılık girişimlerine karşı farkındalığının artırılması için dernek olarak gerekli adımları atacaklarını ve sektördeki güvenliği sağlamak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Alanya'da emlakçılar, bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaya çağrılırken, vatandaşların da güvenilir emlakçılarla çalışmaları ve kapora ödemelerinde dikkatli olmaları önemle tavsiye ediliyor.

Editör: Selçuk Soydan