Geçtiğimiz günlerde Milli Futbolcu Merih Demiral’ın yaptığı Bozkurt işareti ile ilgili, ‘’ Merih Demiral'ın eliyle bozkurt sembolü yapmasıyla başlayan süreç AKP'nin bir siyasi operasyonu olarak devam ediyor. Rabia ile toplumu dizayn etmeye çalışan AKP şimdi de bozkurt sembolü ile siyaseti dizayn ediyor.’’ diyen konukçu’ya hem MHP hem AK Parti kanadından sert tepkiler gelmişti. Yaşanan bu gelişme sonrasında, sessizliğe bürünen Konukçu’nun X sosyal medya hesabından (twitter)  6 Şubat 2024 tarihinde attığı bir twet sonrası yine ortalık karıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor

‘’ Hdp' Ye Oy Attım Onlarca Arkadaşıma Attırdım’’

 Sosyalist devrimci olarak kendisini tanımlayan Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, 6 Şubat 2024 tarihinde yaptığı paylaşımda, Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen HDP’ye oy attığını ve attırdığını açıklayan Konukçu,  “12 Eylül referandumuna hayır dedim aslolan iktidarın egemenlik alanını daraltmaktı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Akp'nin tek başına anayasa değişikliğini yapacak oya ulaşmaması için Hdp' Ye Oy Attım Onlarca Arkadaşıma Attırdım. Hdp'li değildim aslolan iktidarı geriletecek hamleleri yapmaktı.’’diyerek yeniden Alanya kamuoyunun tepkisini çekmeyi başardı.

Ekran Görüntüsü 2024 07 09 140949

Başkan Özçelik HDP İtirafına Nasıl Bir Tepki Verecek?

Konukıçu’nun geçmişte yaptığı bu paylaşımı sonrasında MHP ve AK Parti kanadından nasıl tepki geleceği Alanya kamuoyunda merak edilirken, şuana kadar sessizliğini koruyan CHP’nin Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in Konukçu’nun HDP paylaşımına nasıl bir cevap vereceği şimdiden merak konusu oldu.

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’li Paylaşım Tepkilere Neden Oldu

Öte yandan, sosyal medya hesabında paylaştığı bazı resimler yine tepkilere neden olan, Faruk Konukçu’nun Terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklanan daha sonra başladığı açık grevinde hayatını keybeden grup yorum üyesi İbrahim Gökçek ve iktidar partisi AK Parti hakkında yaptığı paylaşımlar yine tepkilere neden oldu.

Ekran Görüntüsü 2024 07 09 142604

Editör: Selçuk Soydan