Proje Finansal Engellere Takıldı

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin başlamaması, Limak şirketinin ucuz kredi bulamamasıyla ilişkilendiriliyor. CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, sosyal medyada paylaştığı videoda, ihaleyi kazanan Limak'ın finansal zorluklar nedeniyle projeye başlayamadığını açıkladı. Kaya, "Projenin tamamlanma tarihini Nihat Özdemir'in ne zaman ucuz kredi bulacağı belirleyecek" dedi.

"Finansal Analiz Yapılmalıydı"

Kaya, Limak'ın finansal analiz yapmadan ihaleye girdiğini ve bu durumun projenin gecikmesine neden olduğunu belirtti. Hükümeti duruma müdahale etmeye çağıran Kaya, "Bu yolu ihaleyi alana yaptıracaksanız yaptırın. Aksi takdirde işini düzgün yapacak yeni birini bulun" diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 07 30 090107

Antalya Halkı Sabırsızlanıyor

Antalya halkı, otoyolun bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Kaya, bölge halkının sabırsızlığını dile getirerek, hükümetin ve Limak'ın sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. "Antalyalılar bu yolun yapılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Antalya-Alanya Otoyolu projesinin geleceği, Limak'ın finansal sorunlarını çözmesine ve hükümetin alacağı kararlara bağlı. Bölge halkı, yolun bir an önce tamamlanmasını bekliyor." diyen Kaya, projedeki belirsizliğin bölge halkını mağdur ettiğini söyledi.

"Hükümet ve Limak Elini Taşın Altına Koymalı"

CHP'li Aykut Kaya, hükümetin ve Limak'ın projeyi bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini belirterek, "Artık bu belirsizliğe bir son verilmeli. Hükümet ve Limak elini taşın altına koymalı" dedi. Kaya'nın açıklamaları, projeyle ilgili kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.


Antalya-Alanya Otoyolu’nun İhalesi Yapıldı

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Antalya-Alanya Otoyolu’nun İhalesinin yapıldığını açıklamış , “Proje Serik Kavşağı’ndan başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek, Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içinde Toros Dağları’nın eteklerindeki koridoru takip edecek ve Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağı’nda sona erecek” demişti.

Ekran Görüntüsü 2024 07 30 090546

Başkan Özçelik’in Seçim Vaadi Halk Lokantası Hayal mi Oldu? Başkan Özçelik’in Seçim Vaadi Halk Lokantası Hayal mi Oldu?

Editör: Selçuk Soydan