Milletvekili Ayşe Böhürler’den Başkan Özdoğan’a ziyaret Milletvekili Ayşe Böhürler’den Başkan Özdoğan’a ziyaret

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’e cevap AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı’dan geldi. Tavlı yaptığı açıklamada Başkan Özçelik’e sert sözlerle yüklenerek, ‘’ Belediye başkanının mali sorunların sorumluluğunu üstlenmek yerine hükümetimizi suçlaması ve bu şekilde siyasi bir manevraya girişmiş olması son derece üzücüdür.’’ dedi.

450653389 17867885478151708 6706471213320141647 N

Başkan Tavlı yaptığı yazılı açıklamanın devamında şunları kaydetti;

‘’Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize yönelik olarak sarf ettiği "Hükümet boğazımızı kesmezse" şeklindeki talihsiz açıklamaları üzüntüyle takip ediyorum. Belediye başkanının mali sorunların sorumluluğunu üstlenmek yerine hükümetimizi suçlaması ve bu şekilde siyasi bir manevraya girişmiş olması son derece üzücüdür. Oysa belediye başkanlığı görevini üstlenmek, geçmişteki sorunları çözme ve halkın ihtiyaçlarına yanıt verme sorumluluğunu da beraberinde getirir.

22 yıldır tek gayesi halkına hizmet etmek ve ülke refahını artırmak olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetimizi, vatandaşı cezalandırmak, eziyet etmek ve belediyenin boğazını kesmekle suçlamak, siyasi sorumluluktan kaçma çabasıdır. Hükümetimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçların yapılandırılması ve ödeme planları oluşturulması konusunda belediyelere her türlü desteği vereceğini açıklamışken, mevcut yönetimin bu tür suçlamaları yöneltmesi, kendi yönetim becerilerine dair şüphe uyandırmaktadır. Belediye yönetimi, sorumluluk alarak ve hükümetin sunduğu imkanları etkin bir şekilde kullanarak Alanya halkına hak ettiği hizmeti sunmalıdır. Yönetime yeni gelmiş olmak, mevcut borçları çözme yolunda henüz kayda değer adımlar atılmadığı gerçeğini değiştirmez. SGK prim ödemelerinin sanki hayatımıza yeni girmiş gibi davranılması ve devletin bu prim alacağından vazgeçmesi gerektiği algısının oluşturulmaya çalışılması, kolayı seçme ve sorumluluktan kaçma şeklindeki klasik CHP zihniyetinin bir yansımasıdır.

Başkan Özçelik’in, talihsiz söylemlerle hükümetimizi suçlamak yerine, hükümetimizin kendisine sunduğu imkanlardan yararlanarak sorumluluklarını yerine getirmesi ve somut adımlar atarak Alanya halkına hizmet etmesi beklenmektedir.

Editör: Selçuk Soydan