Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde polis ekipleri, durdurdukları bir ambulansta kaçak sigara ele geçirdi. Muğla’da bir şirket adına kayıtlı olan ambulansın trafikten men edildiği ve sahte plaka takıldığı tespit edildi. Ambulans şoförünün ise çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.

Sahte Plaka Ve Sigortasız Olarak Yakalandı

Olay, dün saat 16.45 sıralarında Gazipaşa’da yaşandı. Polis, Anamur yönünden Alanya yönüne gitmekte olan 01 FEF 37 plakalı ambulansı gelen bir ihbar üzerine durdurdu. Yapılan incelemelerde, ambulansın sahte plaka taşıdığı ve sigortasız şekilde trafiğe çıktığı anlaşıldı. Ambulansın gerçek plakasının 34 EU 2282 olduğu, Muğla’nın Milas ilçesinde hasta ve cenaze nakil işlemleri yapan bir şirkete ait olduğu belirlendi. Sahte plaka ve sigortasız olarak trafiğe çıkarılan ambulansta yapılan aramada, kaçak sigara bulundu.

Manavgat'ta Elektrik Çarpması Sonucu Genç İşçi Hayatını Kaybetti Manavgat'ta Elektrik Çarpması Sonucu Genç İşçi Hayatını Kaybetti

Ambulans Şoförü Sabıkalı Çıktı

Polis ekipleri, ambulans şoförünün Genel Bilgi Taraması’nı (GBT) yaparak, şahsın çeşitli suçlardan sabıkası olduğunu tespit etti. Şoföre, sigortasız araç kullanma ve kırmızı ışık ihlali dahil çeşitli trafik ihlallerinden dolayı toplam 36 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, arandığı suçlar nedeniyle gözaltına alınan şoför hakkında sahte plaka kullanmaktan dolayı resmi belgede sahtecilik suçundan adli işlem başlatıldı. Ambulans ise trafikten men edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Editör: Haber Merkezi