31 Mart yerel seçimlerinden kısa süre önce, Eski Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ünlü fenomenlerle açılışını yaparak direksiyon başına geçtiği Drift Pisti, yeni Başkan Osman Tarık Özçelik tarafından, ‘’Amaç dışı kullanıldığı tespit edilmiştir’’ denilerek kapatılacağı açıklandı.

‘’Alanda Kontrollü Bir Giriş-Çıkış Düzeni Bulunmamaktadır’’

Eski Başkan Yücel  tarafından, Alanya’da yaşayan gençlerin yoğun isteği üzerine yapımı tamamlanıp seçimlerden önce hizmete açılan Dirft Pisti için bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ‘’Alanda kontrollü bir giriş-çıkış düzeni bulunmamaktadır ve alanın amaç dışı kullanıldığı tespit edilmiştir’’ diyerek pistin kısa sürede kapatılacağını açıkladı.

‘’Alanın Amaç Dışı Kullanıldığı Tespit Edilmiştir’’

Konaklı Mahallesinde yapılan drift alanıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, söz konusu yerde kontrollü bir giriş-çıkış düzeni bulunmadığını belirterek, “Belediyemiz, can güvenliğini her şeyin üstünde tutmaktadır. Bu alanda kontrollü bir giriş-çıkış düzeni bulunmamaktadır. Alanın amaç dışı kullanıldığı tespit edilmiştir. Bölgede toplanan bazı gruplarca yakılan ateşlerin orman yangınlarına sebep olabileceği değerlendirilmiştir. Ayrıca, belirtilen hususlarla ilgili olarak asayişten sorumlu kamu yöneticilerimizin yazılı ikazları alınmıştır. Bu nedenle şu aşamada söz konusu alanın kaldırılmasına karar verilmiştir. İlerleyen süreçte, bu alanda ya da başka bir yerde bu türden bir pist inşa edilmesi hususunda ciddi, elle tutulur bir plan ve program doğrultusunda etki analizleri yapılarak ve her türlü güvenlik önlemleri düşünülerek, yeniden planlama yapılacaktır’ ’dedi.

Başkan Özçelik’in aldığı bu karar sonrasında Alanya kamuoyunda, ‘Eski başkan Adem Murat Yücel’in izlerini Belediyeden silmeye çalışıyor. Belediye kadrolarında sessiz sedasız yeni bir yapılandırma yapıyor’’ iddiaları konuşulmaya devam ediyor.

 

Bursa Siyah İnciri'ne coğrafi işaret denetimi Bursa Siyah İnciri'ne coğrafi işaret denetimi

 

Editör: Haber Merkezi