Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde, kışın buğday ekilen tarlalar yaz aylarında el dokuması halı ve kilimler için kullanılıyor. Halılar önce restore edilip mikroplardan arındırılıyor, sonra güneş altında renk tonları pastelleşene kadar seriliyor. Toplam 20 binden fazla halı ve kilim, ABD ve Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Halı Ve Kilimler, Güneşin Altında Mikroplardan Arındırılıyor

Antalya Döşemealtı ilçesinde kışın buğday ekilen tarlalar, yaz aylarında hasadın yapılmasıyla halı işletmelerine açılıyor. Arazi sahipleri ya da işletmeler, aralarında yüz yıllık tarihi olanların da bulunduğu halı ve kilimleri önce tamir ediyor, ardından mikroplardan arındırmak için steril havuzlara sokuyor. Daha sonra güneşe serilen halı ve kilimlerin renkleri soldurulup pastele dönüşmesi sağlanıyor.

Tarlada görsel şölen oluşturan 20 bini aşkın halı ve kilim, güneşin altında belirli aralıklarla çevrilerek nemi ve sıcağı iyi şekilde alması, renklerin tonlamasının sağlamlaşması sağlanıyor. Serildikleri alanı “halı tarlasına” çeviren el dokuması halı ve kilimler, güneşin altında mikroplardan arınıp, renk tonları oturduktan sonra başta ABD olmak üzere Avrupa’daki bazı noktalardaki müşterilerine veriliyor.

Başkan Aras bir vaadini daha hayata geçirdi Başkan Aras bir vaadini daha hayata geçirdi

 

Editör: Haber Merkezi