Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi halkın sağlığıyla oynayan işletmeler hakkında çok net konuştu, “Yemediğimi yedirmem içmediğimi içirmem. Hijyen konusunda asla tavizim olmaz” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, encümen toplantısında yapılan hijyen denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Özçelik, hijyen konusunda taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, özellikle sorunlu işletmelerin kapatılması gerektiğini belirtti.

Bursa'da Nilüfer Belediyesi dış denetimden geçti Bursa'da Nilüfer Belediyesi dış denetimden geçti

‘’Dim çayında Su Havzasında Yapılan 34 Yapının Bekletilmeden Yıkılması Kararını Yerine Getirdik’

Başkan Özçelik, ‘’Hijyen konusunda sorunlu işletmeler var. O fırında kimse ekmek yememeli. Ben yemiyorsam sizler de yememelisiniz” diyerek artan denetimler sonucunda sorunlu işletmelere yaptırım uygulanacağı sinyalini verirken, dün yıkımı gerçekleştirilen Dim çayı su havzasında bulunan yapı için kısa bir açıklama yaparak, ‘’Dim çayında su havzasında yapılan 34 yapının bekletilmeden yıkılması kararını yerine getirdik. Açılsaydı kanalizasyonu tok bulaşığı tuvaleti ve diğer atıkları açacağı çukurdan baraja sızacaktı. Sonra içtiğimiz suya karışacaktı. Yemeyeceğimi yedirmem içmeyeceğim kimseye içirmem” dedi.

Öte yandan, Zabıta ekiplerinin dün Cikcilli’de yaptığı denetimlerde  hijyen denetimlerinde ciddi sorunları olduğu tespit edilen fırın için Belediye encümenin kapatma kararı alması bekleniyor.

 

Editör: Haber Merkezi