Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla Gastroenteroloji Uzmanı Dr. A.T.C. (58) tutuklandı ve 153 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

2018’den İtibaren Hastalarına Cinsel Saldırıda Bulunduğu Belirlendi

Geçen yıl bağırsak ve mide rahatsızlığı nedeniyle Kepez Devlet Hastanesi’ne başvuran T.A. adlı kadın, doktor C.’nin cinsel saldırısına uğradığını iddia ederek önce hastane yönetimine, ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Başsavcılık, durumu Sağlık Bakanlığı’na bildirerek soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, doktor C.’nin 2018’den itibaren çeşitli tarihlerde F.K., S.U., D.B., D.D., T.A., F.D. ve N.S. adlı kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu belirlendi.

Rektal Muayenelerin Süresi ve Şekli Usule Aykırı Bulundu

15 Mart’ta tutuklanan Dr. A.T.C hakkında hazırlanan iddianamede, şikayetçilerin benzer ifadeleri ve tanık beyanlarıyla desteklenen cinsel saldırı iddiaları yer aldı. Bilirkişi raporuna göre, rektal muayenelerin süresi ve şekli usule aykırı bulunurken, vajinal muayenelerin ise tıbbi olarak gereksiz olduğu belirtildi.

Doktor A.T.C, Tüm Suçlamaları Reddetti

Doktor A.T.C, suçlamaları reddederek, mide ve bağırsak rahatsızlıklarını işin doğası gereği elle muayene ettiğini, paravan arkasında yalnız çalıştığını ve hastalarına cinsel saldırıda bulunmadığını savundu. A.T.C’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Manavgat'ta Elektrik Çarpması Sonucu Genç İşçi Hayatını Kaybetti Manavgat'ta Elektrik Çarpması Sonucu Genç İşçi Hayatını Kaybetti

 

Editör: Haber Merkezi