İş İnsanı Abdulkadir Tunç’tan İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli Açıklamalar İş İnsanı Abdulkadir Tunç’tan İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli Açıklamalar

‘’ Davul Bile Dengi Dengine, İki İlçeyi Neden Kardeş Şehir İlan Etmek İstiyorsunuz?’’

Gerçekleşen oylama sırasında ret oyu veren AK Parti adına konuşan Grup Sözcüsü Alaaddin Işık, ‘’Alanya gibi güzide bir şehri bir belde boyutunda olan ilçeler ile kardeş yapma fikri nereden geldi? Davul bile dengi dengine, kültürel olarak, turizm olarak hiçbir konuda dengesi olmayan iki ilçeyi neden kardeş şehir ilan etmek istiyorsunuz.? diye sordu. 

9C5Ad372 0C7E 47Cb Bc9C Ee9594Fd52Ff

"CHP Genel Merkezi İstemeseydi Böyle Bir Şey Yapar Mıydınız?"

Konuyla ilgili söz alan bir başka meclis üyesi MHP’li Hüseyin Güney ise Başkan Özçelik’e, "CHP Genel Merkezi istemeseydi böyle bir şey yapar mıydınız?" diye sordu. Kendisine yöneltilen soruya gerilen Başkan Özçelik ise Çatalca'nın geçmiş dönemde kardeş şehir ilan edildiğini, ancak bu kararın siyasi bir talep olmadığını belirterek, " Siyasete girmek istemiyorum ama o zaman bende size soruyorum, 10 yıldır siz neden yapmadınız üstadım? Çaltaca sizin dönemizde kardeş şehir yapılmış. Bu iki ilçe de bizim dönemimizde yapılacak hepsi bu. Bu iki ilçe nüfus bakımından Alanya'nın gerisinde, ancak biz onlara bilgisayar ve muhasebe sistemi gibi teknik destekler sağlayarak, onların üç yılda geleceği noktaya bir yılda ulaşmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz," dedi.

755D5627 1Dea 41Cd 98Da Eabbf66030D3

Alanya Belediyesindeki Tasarruf Tedbirleri CHP’li ‘’KARDEŞ’’ Şehirlere Uğramadı

Başkan Özçelik’in seçimden sonraki dönemde Belediyede gerçekleştirdiği ve özellikle Alanya basınına uyguladığı tasarruf tedbirlerinin, CHP’li iki Belediyeye karşı neden uygulamadığı ve bu kadar borç yükünün altında kentin yararına işler yapmak yerine kardeş şehir adı altında CHP’li iki Belediyeye maddi destek çıkma çabası Alanya kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Ed1Ac902 C409 475F Bc5C 81421824A831

‘’Kardeş Şehir İlan Edilen İki Şehir, Milli Mücadelede Bozkır İsyanında Öne Çıkmış’’
 
Öte yandan, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in ısrarla kardeş şehir yapılmasını istediği ve CHP Genel Merkezinin bu konuda baskı yaptığı iddia edilen iki şehrin Alanya ile arasındaki fark sadece kültürel, ekonomik ve turizm ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Tarihte bu iki ilçenin dönemin yönetimine karşı baş kaldırdığı ve özellikle Milli Mücadele zamanından en çetin psikolojik çekişmelerin yaşandığı ilçelerinden ikisinin Konya Cihanbeyli ve Niğde Derinkuyu olduğu, tarihte Bozkır isyanları olarak bilinen olayların yoğunlukta bu iki ilçede yaşandığı dikkatlerden kaçmadı.

D88660C5 4C80 40B1 913F 937337F55039

Tartışmalar arasında geçen gündem maddesi AK Partinin ret, İYİ Parti ve MHP'nin çekimser oylarına rağmen, oy çokluğuyla mecliste kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi