Planlanan Gezi Beklenmedik Şekilde İptal Edildi

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla Haziran 2023’te yapılması planlanan Batı Avrupa gezisi, önce ağustos ayına ertelendi, ardından hiçbir gerekçe belirtilmeden tamamen iptal edildi. Yaşanan bu iptal olayı sonrası öğrencilerin, kişi başı 1200 euro ödeyerek katılmayı planladıkları geziden hem mahrum kaldıkları hem de paralarını geri alamadıkları İddiaya edildi.

Oba Nazmi Yılmaz Lisesi, Barbaros Azakoğlu Ortaokulu, Hasbahçe Koleji ve Hamit Özçelik Ortaokulu tarafından düzenleneceği duyurulan Batı Avrupa gezisi için öğrenci başına 1200 euro toplandı. Bu ücretin 100 eurosu okul idarelerine elden teslim edilirken, kalan 1100 eurosu okul idaresinin sağladığı IBAN numaralarına yatırıldı. Gezinin iptal edilmesi ve paraların iade edilmemesi, öğrenci velileri arasında büyük bir tepkiye yol açarken, yatırdıkları paraları geri alamadıkları gibi konuyla ilgili muhatap bulamamaktan da şikayet eden Veliler, “Yatırdığımız paraları geri alamıyoruz, bize kimse bir açıklama yapmıyor. Gezi hayalimiz suya düştü” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Ekran Görüntüsü 2024 07 31 173920


Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Özbudun Skandalı Meclise Taşıdı

Alanya Kamuoyunda bomba etkisi yaratan bu olayı Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, ‘’Mağdur olan aileler bu parayı alabilmek için mücadele veriyorlar ve söz konusu rakam küçük bir rakam değil. 241 öğrencinin ödediği toplam tutar 189.200 euro tutarında’’ diyerek yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

Milletvekili Özbudun Mecliste yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

‘’Olay, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Alanya'da yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı dört öğretim kurumunda öğrencilerin Batı Avrupa'ya götürüleceği bir gezi için ailelerden para toplanıyor. Aileler öğrenci başına 1.200 euro ödüyorlar ve bu paranın 100 eurosu elden okul idarelerine, 1.000 eurosu ise gösterilen ibana gönderiliyor. Ne var ki önce haziran ayında yapılması gereken bu gezi geçtiğimiz yılın ağustos ayına erteleniyor ve hiçbir gerekçe gösterilmeden ardından iptal ediliyor. Doğal olarak aileler bu parayı alabilmek için mücadele veriyorlar ve söz konusu rakam küçük bir rakam değil. 241 öğrencinin ödediği toplam tutar 189.200 euro tutarında. Aradan bir yıldan fazla zaman geçtiği halde bu para halen tahsil edilememiş. Ailelerin çabası üzerine 23 Temmuz 2024’te, yerel bir gazetede aynı yayınlanan habere göre geziyi düzenlediği belirtilen kişi önce gözaltına alınıyor, ardından tutuklanıyor.

Ama tabii bu bir ceza takibi. Ben bu vesileyle Sayın Milli Eğitim Bakanımıza seslenmek istiyorum, Sayın Bakan, eğer Alanya ilçesine bir heyet gönderirse, bir müfettiş heyeti gönderirse bu olay araştırılırsa okul idarelerinin de sorumluluğu tespit edilirse yapılabilir. Şunu hatırlatmak isterim: Cumhuriyet tarihinin en ağır krizinden geçmekteyken aileler zaten çocuklarını okutabilmek için büyük bir özveride bulunuyorlar. Yine çocuklarının bilgi ve görgüleri artsın diye bu özveriyi devam ettirip Avrupa'ya göndermek istiyorlar. Bir sürü para veriyorlar ama ne gezi gerçekleşiyor ne para geri geliyor. Milli Eğitim bakanından biz bu konuyu araştırmasını ve sonuçlarını bize bildirmesini talep ediyoruz. Tabii kendisine yazılı soru önergesi de vereceğim'' diye konuştu.

Fxs A Z I T W Y A Am7T O
 

Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor

Editör: Selçuk Soydan