Cinsel İlişki Karşılığında Rüşvet Talebi iddiası

Antalya’da, cinsel ilişki karşılığında iş yerinin yıkım kararını kaldırmaya yönelik pazarlık görüntüleri ortaya çıkan eski Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat A., adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Suriye uyruklu Faten E. ile yaptığı pazarlık sosyal medyada gündeme gelen Nevzat A., daha önce tutuklanmıştı.

Nevzat A.’Nın Birçok Kişi Tarafından Savcılığa Ve CİMER'e Şikayet Edildiği De İddia Edildi

Aksu Belediyesi’nin Yapı Kontrol Müdürü Nevzat A.'nın, geçtiğimiz Şubat ayında bir iş yerinin yıkım kararını kaldırtmak için bina sahibi Faten E.’den cinsel ilişki talebinde bulunduğu görüntüler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Nevzat A.'yı görevinden alıp belediyeyle ilişiğini kesti. Nevzat A.'nın daha önce birçok yolsuzluk yaptığı ve bu nedenle birçok kişi tarafından savcılığa ve CİMER'e şikayet edildiği de iddia edildi. Ancak bu şikayetlere rağmen görevine devam ettirildiği tespit edilmişti.
 

‘’Nevzat A.’Nın Yıkım Yapılacak Binaların Yıkım Tarihini Değiştirme Yetkisi Yoktur’’

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, tutuklu sanık Nevzat A., SEGBİS ile katıldı. Duruşma salonunda Faten E. ve taraf avukatları hazır bulundu. Tanık olarak dinlenen eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve bu süre zarfında Nevzat A.'nın yapı kontrol müdürü olarak görev yaptığını belirtti. Şahin, Nevzat A.'nın görev tanımının kaçak yapıları tespit edip raporları başkanlık makamına sunmak olduğunu ve yapı kontrol müdürlüğünün yıkım yapılacak binaların yıkım tarihini değiştirme yetkisi olmadığını ifade etti.
 

 ‘’ Nevzat A.'Yı Arayıp Konuyla İlgilenmesini İstedim’

Halil Şahin, 2022 yılında bir iş yeri için ruhsat verdiklerini, ancak Karayolları'nın 6-7 ay sonra bu yerin istimlak sınırları içinde olduğunu bildirdiğini söyledi. Bu bildirim üzerine belediye personelinin tespit yaptığını ve encümen kararıyla sürecin başladığını belirtti. Olay günü belediyeden çıkarken Faten E.'nin yanında biriyle birlikte geldiğini ve Nevzat A.'yı arayıp ilgilenmesini istediğini söyledi. Nevzat A.'nın ruhsat verme yetkisi bulunduğunu ve şikayet üzerine onu aradığını ifade etti.
 

Tahliye Kararı ve Gelecek Duruşma

Duruşma savcısı, Nevzat A.'nın suçunun alt ve üst sınırı, delillerin büyük oranda toplanmış olması dikkate alınarak tahliye edilmesini talep etti. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Nevzat A.'nın yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrolle tahliyesine karar verdi. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

Editör: Selçuk Soydan