Antalya'da bir oto bakım atölyesinde çalışan 22 yaşındaki Vedat Kurt, alamadığı maaşını istemesi üzerine işyeri ortakları tarafından korkunç bir işkenceye maruz kaldı. Aç ve susuz bırakılan genç adam, elektrik verilerek ve dişleri kerpetenle çekilerek zorla böcek yedirildi. Saldırganların elinden kaçmayı başaran Kurt, polise sığınarak yaşadığı dehşeti anlattı ve adalet arayışına başladı.

Maddi Zorluklar Kurt'u Antalya'ya Sürükledi
 

Şanlıurfa Suruç nüfusuna kayıtlı olan Vedat Kurt, babasının yıllar önce vefat etmesi nedeniyle annesi ve kardeşine bakmak için çalışmak zorunda kaldı. Bu amaçla 4 yıl önce Antalya'da Antepli Ahmet Usta adıyla bilinen bir oto bakım atölyesinde işe başladı. Ancak son aylarda alamadığı maaşını istemesi, genç adamın hayatını kabusa çevirdi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 16 104803

3 Ay Süren İşkence
 

İddialara göre işyerinin ortakları A.T., O.T., S.T. ve A.A., Vedat Kurt'a 3 ay boyunca sistematik şekilde işkence yaptı. Genç adam, aç ve susuz bırakılarak elektrik verilmesi gibi korkunç yöntemlerle acı çekmeye zorlandı. Dişleri kerpetenle çekilen Kurt, zorla böcek yedirilerek insanlık dışı muameleye maruz kaldı.

Kaçarak Polise Sığındı

İşkencecilerin elinden kaçarak polise sığınan Vedat Kurt, yaşadığı dehşeti anlattı ve şikayetçi oldu. Polis, yapılan çalışmalar sonucunda işkence görüntülerini ve delilleri saldırganların HTS telefon kayıtlarında buldu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporuna da bu deliller eklendi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 16 104812

Karpuz Yüklü Tır Alev Alev Yandı Karpuz Yüklü Tır Alev Alev Yandı

Saldırganlar Serbest, Kurt İsyanda

Tüm delillere rağmen saldırganların serbestçe dolaşması Vedat Kurt'u ve kamuoyunu rahatsız etti. Genç adam, şahısların kendisini arayarak şikayetini geri çekmesi için tehdit ve tacizlerde bulunduğunu belirtti.


"Garibanın Hakkını Kim Savunacak?"

Adalet Bakanlığına seslenen Vedat Kurt, "Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkını kim savunacak? Ben adalete nasıl güveneceğim?" diyerek yetkililerden yardım istedi. Kurt'un bu feryadı, toplumda geniş yankı uyandırdı ve adaletin tecelli etmesi için çağrıda bulunuldu.

Ekran Görüntüsü 2024 07 16 104822

Editör: Selçuk Soydan