İnşaat Durdu, Umutlar Tükendi

Mevcut Alanya sebze ve meyve halinin yetersizliği nedeniyle başlatılan modern hal inşaatı, Mehmet Şahin’in yoğun çabalarıyla %95 tamamlanmıştı. Fakat son zamanlarda inşaat sahasında hiçbir ilerleme kaydedilmiyor. Bu durum, kentin dinamiklerinin konuya sessiz kalması ve harcanan emeklerin boşa gitmesi endişesi yaratıyor.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 01 134601

ALTSO Meclis Toplantısı'nda Tepkiler Yükseldi

Geçtiğimiz günlerde ALTSO Meclis toplantısında söz alan Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Başkan Eray Erdem’e sitemlerini dile getirdi. Sevilgen, “Ankara’da yetkili makamlarla görüşmeler yapıyorsunuz, ama biraz da bizim tarım sektörü için görüşmeler yapalım lütfen” dedi. Bu açıklamanın ardından, Alanya’da tarımla uğraşan vatandaşlar da benzer tepkilerini dile getirerek, “Bitmek bilmeyen bir sebze hali sorunumuz var. İnşaatı başladı, bitme noktasına geldi ama sonrası yok. ALTSO Başkanı Eray Erdem Ankara’da sürekli görüşme halinde, fakat görüşme yaptıkları sektörler ya turizm ya da inşaat üzerine. Tarım ile ilgili şu ana kadar kimlerle ne görüştü merak ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Alanya Hal’ine 290 Milyon TL Harcama Yaptık Diyen Başkan Böcek’te Sessizliğe Büründü

7 Temmuz 2023’te bir dizi ziyaret için Alanya’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e bir gazetecinin yapımı devam eden yeni halin son durumunu sorması üzerine bir açıklama yapan Başkan Böcek; “Biz göreve geldikten sonra Alanya Hal’ine 290 milyon TL harcama yaptık. 100 milyon TL daha harcama yapılacak. Doğru bir proje olmamış. O halin öyle yapılmaması gerekiyordu. Dönemi kurtarmak için temel atmamak lazım. Öyle söyledikleri gibi Alanya Hal’inin yüzde 70’i tamamlanmamıştı. Göreve geldiğimizde Alanya Hal’inin yüzde 39’u tamamlanmıştı.’’ Diyerek önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e gönderme yapmıştı.
 

Başkan Özçelik’in Seçim Vaadi Halk Lokantası Hayal mi Oldu? Başkan Özçelik’in Seçim Vaadi Halk Lokantası Hayal mi Oldu?

Ekran Görüntüsü 2024 08 01 134538

Aradan geçen 1 yılı aşkın sürede, kaderine terk edilen yeni Alanya hali için başta Başkan Muhittin Böcek olmak üzere kentin dinamikleri sessizliğe bürünürken, bin bir emekle üretim yapan çiftçilere layık görülmeyen yeni Alanya sebze ve Meyve hali inşaatının bitirilmesi yine yılan hikayesine dönecek gibi duruyor.

D1C313De 3694 4Ea1 Bf9B A55Dcde0Ea00

Editör: Selçuk Soydan