Adalet Bakanlığı 300 açıktan, 400 icra müdür ve yardımcısı alacak Adalet Bakanlığı 300 açıktan, 400 icra müdür ve yardımcısı alacak

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya'da halkın ortak kullanımına açık olan kıyıların otel ve özel plajlar tarafından kapatılmasına karşı uyarılarda bulundu. Ortaylı, Türkiye'nin gözde turizm bölgelerinden Antalya, İzmir ve Muğla'da kıyıların kuşatılmasının halkın kullanımını engellediğini belirterek, "Yakında kıyıların kullanımı büyük kavgaları tetikleyebilir. Kıyılara otel kurulması ve özel plaj yapılması doğru değil" dedi.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 24 152529

Ortaylı, kıyıların kamu mülkiyetinde olduğunu vurgulayarak, "Bu alanlar kapatılamaz. Kıyılara otel yapılması denizden gelen rüzgarı keser ve halkın erişimini engeller. Bu tür uygulamalar sosyal devlet anlayışına aykırıdır" şeklinde konuştu. Ortaylı ayrıca, doğal alanların korunması gerektiğini belirterek, maden ocakları ve otel inşaatları gibi faaliyetlerle doğanın tahrip edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Editör: Selçuk Soydan