Alanya'da Çakma Basın Kartı Operasyonu! 1 Kişi Gözaltında Alanya'da Çakma Basın Kartı Operasyonu! 1 Kişi Gözaltında

Alanya'da oteli bulunan Alman seyahat acentesi TUI'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne "işgal altındaki topraklar" ifadesini kullanarak gönderdiği e-posta, turizm sektöründe büyük tepkiye yol açtı. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Alanya'da da rahatsızlık yaratan bu açıklama, TUI'nin özür dilemesini talep eden tepkilere neden oldu.

Güney Kıbrıs ile yapılan anlaşma gereği Kuzey Kıbrıs’a düzenlenen turların durdurulması duyurusunda kullanılan "işgal altındaki topraklar" ifadesi, Türkiye’deki birçok oteli ve turizm ilişkileri olan TUI için büyük bir stratejik hata olarak değerlendirildi. Geçen yıl Türkiye’ye 2.3 milyon turist getiren TUI’nin açıklaması, Alanya’daki turizmciler tarafından sert bir şekilde kınandı.

"Türkiye İşgalci Değildir"

Turizmci ve ekonomist Metin Erdem, "Turizm siyaset üstü bir alandır ve bu tür ifadeler turizmi olumsuz etkiler. Kuzey Kıbrıs Türkiye'nin ayrılmaz bir parçasıdır; Türkiye işgalci değildir. TUI özür dilemelidir, aksi takdirde Alanya'daki otelciler kontratlarını gözden geçirecektir," dedi.

"Şirketin Resmi Görüşü Değil"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise, TUI'nin açıklamalarının ardından şirketten bir düzeltme geldiğini belirtti. TUI'nin ifadelerinin şirketin resmi görüşünü yansıtmadığını ve bu açıklamaların yerel bir çalışana ait olduğunu ifade etti. Sili, Kuzey Kıbrıs’a düzenlenen turların devam ettiğini ve Türkiye'nin işgalci olmadığını vurguladı.