Antalya’da bir şahıs kendisini MİT başkanı olarak tanıtıp, vatandaşı 1 milyon 500 bin TL dolandırdı.

150 Bin Doları Elden Almak Üzereyken Suçüstü Yakalandı.

44 İlde “Narkoçelik-39” Operasyonları: 293 Şüpheli Yakalandı 44 İlde “Narkoçelik-39” Operasyonları: 293 Şüpheli Yakalandı

Antalya’da kendisini ‘MİT Başkanı’ olarak tanıtıp, “Adınız terör örgütüne karıştı, kimliğiniz bir olayda kullanıldı” gibi söylemlerle vatandaşları dolandıran kişi yakalandı. Şüpheli, 1 milyon 500 bin lira aldıktan sonra, 150 bin dolarını da almak üzereyken suçüstü yakalandı.

Kendisini MİT Başkanı Olarak Tanıttı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda, şüpheli, mağdurları baskı altına alarak kendisini MİT Başkanı olarak tanıttı. Bu şekilde 1 milyon 500 bin lira değerinde para ve ziynet eşyasını dolandırdı. Şüpheli, aynı yöntemle yaklaşık 150 bin dolar değerindeki gayrimenkulünü satıp parayı kendisine vermesini istediği sırada suçüstü yakalandı.

Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

150 bin doları almaya gelen H.A. isimli şüpheli, operasyonla gözaltına alındı. H.A.’nın üzerinden çıkan cep telefonu ve sim kartlarına el konuldu. ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçlamasıyla adli makamlara sevk edilen H.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi