SSK, Bağ-Kur emekli zammı, memur ve memur emeklisi maaş artışları için 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. 4 aylık enflasyon farkı nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte netleşti. Peki, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2024 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde.

SGK Ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Enflasyon Farkı Yüzde 18,72 Olarak Hesaplandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre memur ve emekliler için 4 aylık enflasyon farkı da belirlenmiş oldu. Buna göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı yüzde 18,72 olarak hesaplandı. Bu fark, ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53, mart ayı için yüzde 3,16 ve nisan ayı için yüzde 3,18 şeklinde aylara göre dağıtıldı.

İkinci 6 Aylık Dönem İçin Memur Ve Memur Emeklilerinin Yüzde 10’luk Zam Hakkı Bulunuyor

RUMELİSİAD’dan istihdam çalıştayı RUMELİSİAD’dan istihdam çalıştayı

Öte yandan memur ve memur emeklileri için de nisan ayı itibarıyla yüzde 13,56 zam hakkı belirlendi. Bu zam, yılın ilk 6 ayında yapılan toplu sözleşme kapsamında sağlanan yüzde 15’lik zammın üzerine eklenen enflasyon farkı olarak hesaplandı. Ayrıca, toplu sözleşmeden doğan ikinci 6 aylık dönem için memur ve memur emeklilerinin yüzde 10’luk zam hakkı bulunmakta.

Zam Oranları Enflasyon Farkıyla Birlikte Maaşlara Nisan Ayı İtibarıyla Yansıtılacak

Bu gelişmelerle birlikte emeklilerin ve memurların maaşlarındaki artışlar, enflasyonun ve toplu sözleşmenin etkisiyle belirlenmiş oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 18,72, memur ve memur emeklileri ise yüzde 13,56 oranında zam alacaklar. Yapılan hesaplamalara göre, bu zam oranları enflasyon farkıyla birlikte maaşlara nisan ayı itibarıyla yansıtılacaktır.

 

 

Editör: Haber Merkezi