Borç Yükü Hafifliyor: 60 Aya Kadar Taksit Fırsatı

SON DAKİKA: Devlet Memurlarının Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu SON DAKİKA: Devlet Memurlarının Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan TCMB’nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Tebliği ve BDDK’nin internet sitesinde duyurduğu Kurul kararıyla, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlananlar için yeni bir dönem başlıyor. Bireysel kredi kartlarında dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut borçlarını 60 aya kadar yapılandırabilecek. Yapılandırılan borcun her ayki taksit tutarı, asgari ödeme tutarına eklenecek.

Borç Ödenmeden Kredi Kartı Limiti Artmayacak

Yeni düzenlemeyle birlikte, yapılandırılan kredi kartı borcunun en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak. Bu hamle, borçluları daha dikkatli bir harcama planı yapmaya yönlendirecek.

Images (3)-6

Faiz Oranlarına Yeni Düzenleme: Yüzde 3,11 Sınırı

TCMB, kredi kartı yapılandırmalarında kullanılacak azami faiz oranını yüzde 3,11 ile sınırlandırdı. İhtiyaç kredilerinde ise borç anapara ve faiz ödemelerinin 30 günden fazla gecikmesi halinde, ilave kredi imkanı sunulmadan 60 aya kadar yapılandırma yapılabilecek. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların 1 yıl içinde başvuru yapması gerekiyor.

Asgari Ödeme Oranı Artıyor: Limitler Güncellendi

BDDK, kredi kartı borçları için asgari ödeme oranlarında da güncellemeye gitti. Önceden 25 bin lira olan asgari ödeme sınır tutarı, 50 bin liraya çıkarıldı. Bu düzenlemeyle, 50 bin lira ve altındaki kartlarda asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlenirken, 50 bin lira ve üzerindeki kartlarda bu oran yüzde 40’a yükseltildi.

Düzenlemeler 1 Kasım’da Yürürlüğe Giriyor

BDDK ve TCMB’nin uyumlu adımları, borç yükü altındaki milyonlarca vatandaşa kolaylık sağlamak için atıldı. Belirlenen yeni azami faiz oranları 24 Ekim’de duyurulacak ve 1 Kasım’da yürürlüğe girecek. Bu kritik düzenlemeler, borç yapılandırmaları için yeni bir dönem başlatacak.

Editör: Selçuk Soydan