Skandal Su Satışı İddiası: Kirli Suları "Doğal Kaynak" Olarak Pazarlamışlar

Tüketici hakları savunucusu Foodwatch, Nestle'nin yasa dışı yollarla kirli suları filtreleyerek "doğal kaynak suyu" adı altında satışa sunduğunu iddia etti. İddialar, Nestle marka su tüketen milyonlarca kişiyi tedirgin etti. Foodwatch, ayrıca "doğal karbondioksitli su" olarak pazarlanan bazı ürünlere sonradan karbondioksit eklendiğini ve suyun arsenik içermemesi için demir sülfat kullanıldığını da öne sürdü.

Ekran Görüntüsü 2024 09 26 230319

Daha Önce de Suçlamalarla Karşılaşmıştı

Nestle, daha önce de benzer suçlamalarla gündeme gelmiş ve 2 milyon Euro para cezası ödemişti. Foodwatch Almanya Direktörü Chris Methmann, Nestle'nin yıllık 11,8 milyar Euro kâr elde eden bir şirket olduğunu belirterek, ödenen cezanın dev firmanın sadece 99 dakikalık kazancına denk geldiğini söyledi. Methmann, cezaların yetersiz olduğunu ve daha caydırıcı önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Nestle Su 1024X576

Diğer Markalar da Mercek Altında

Bakan Bolat Kırgızistan'da Bakan Bolat Kırgızistan'da

Yeni açılan davada Nestle'nin yanı sıra, Cristaline markasının üreticisi Sources Alma'ya da suçlamalar yöneltildi. Foodwatch, Nestle'nin diğer tüm su markalarının da incelenmesini talep etti. Bu davanın sonucu, Nestle'nin su piyasasındaki geleceğini ciddi şekilde etkileyebilir.

 

Editör: Selçuk Soydan