İzmir'in Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde devam eden yangın evlere kadar ulaştı. Bölgeden gelen görüntülerde alevlerin bazı evlerin çatılarına sıçradığı, yerleşim yerlerine yaklaştığı görüldü.

20240816 232540

Narin Güran Cinayetinde Anne ve Ağabey Dahil 8 Kişi Tutuklandı Narin Güran Cinayetinde Anne ve Ağabey Dahil 8 Kişi Tutuklandı

Bir vatandaşın balkonundan çektiği videoda, bir binanın çatısının tamamen alevler içinde kaldığı anlar kaydedildi. Yangının hızla ilerlemesi nedeniyle çevredeki evler büyük tehdit altında. Rüzgarın da etkisiyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, Karşıyaka Belediyesi'nden acil bir çağrı yapıldı: "Kullanıma hazır su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları yangınla mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz."

I M G 20240816 233541

Ülke genelinde yükselen hava sıcaklıkları orman yangınlarını tetiklerken, İzmir'deki yangınla eş zamanlı olarak Manisa, Bolu, Aydın, Muğla ve Karabük’te de yangın haberleri geldi. İzmir'deki yangının yerleşim alanlarına sıçraması, tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Editör: Selçuk Soydan