Bilgisayar yazılım sistemlerinde yaşanan global kriz, birçok sektörde işlemlerin durmasına neden oldu. TV kanalları yayınlarını durdurdu, havayolu şirketleri uçuşlarını iptal etti, bankacılık işlemleri aksadı ve hastaneler ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Microsoft Arızası Küresel Etki Yarattı

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza, küresel çapta birçok sektörü olumsuz etkiledi. Bu durum, "Küresel siber saldırı mı başladı?" sorusunu gündeme getirdi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 19 112137

THY’den Açıklama: Biletleme ve Rezervasyon İşlemlerinde Aksamalar

Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde sorunlar yaşandığını bildirdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz" dedi.

Bankacılık Sektöründe de İşlemler Durdu

SON DAKİKA: 13 Gündür Kayıp Olan Narin'in Amcası Tutuklandı SON DAKİKA: 13 Gündür Kayıp Olan Narin'in Amcası Tutuklandı

Bankacılık sektörü de krizden etkilendi. Denizbank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır" dedi ve müşterilerinden anlayış beklediklerini belirtti.

Hastanelerde ve TV Kanallarında Yayın Sorunları

Hastaneler, bilgisayar sistemlerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşadı. İngiltere'nin sağlık rezervasyon sistemi çevrimdışı duruma geçti. Aynı zamanda, bazı TV kanalları yayınlarını durdurmak zorunda kaldı. Sky News, bu sabah canlı yayın yapamadıklarını ve izleyicilerden özür dilediklerini duyurdu.

Havayolu Şirketlerinde Uçuşlar İptal Edildi

Havalimanlarında da büyük aksaklıklar yaşandı. Amerikan Havayolları ve İspanya'daki tüm havayolları kesintiden etkilendi. Alman havayolu şirketi Lufthansa, rezervasyon işlemlerinde kısıtlamalar yaşandığını belirtti. İngiltere'nin en büyük demiryolu şirketi Govia Thameslink Railway (GTR) dört tren hattında olası iptaller konusunda uyarıda bulundu.

Editör: Selçuk Soydan