Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) nisan ayında bir önceki aya göre %3,18 arttı. Yıllık enflasyon ise %69,80 seviyesine yükseldi.

Eğitim Grubu %103,86 Oranında Artışla Zirvede

Nisan ayında en yüksek fiyat artışı eğitim sektöründe gerçekleşti. Eğitim grubundaki fiyatlar bir önceki yılın aynı dönemine göre %103,86 oranında arttı. Bu, en yüksek artışın kaydedildiği ana grup oldu. En az artış gösteren ana grup ise %51,20 ile giyim ve ayakkabı sektörü oldu.

Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında artış Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında artış

Nisanın Zam Şampiyonu Alkollü İçecekler Ve Tütün

Nisanın zam şampiyonu ise alkollü içecekler ve tütün grubu olarak belirlendi. Bu kategorideki fiyatlar bir önceki aya göre %9,56 artış gösterdi. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içecekler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim ise nisan ayında şu şekilde gerçekleşti: bir önceki aya göre %3,24, bir önceki yılın aralık ayına göre %18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre %72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre %64,57.

TÜİK verileri, Türkiye’de enflasyonun nisan ayında hala yüksek seyrettiğini ve özellikle eğitim, alkollü içecekler ve tütün gibi sektörlerde önemli fiyat artışları yaşandığını ortaya koyuyor.

Editör: Haber Merkezi