Antalya'yı Yağış ve Fırtına Esir Aldı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından, akşam saatlerinde Antalya'da kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Aniden bastıran yağmur, şehirde birçok olumsuzluğa yol açtı. Yollarda su birikintileri oluştu, ağaçlar devrildi ve ulaşımda ciddi aksamalar meydana geldi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, polis ve itfaiye ekipleri yoğun bir şekilde çalışmaya başladı. Valilik, ani sel, su baskını, yıldırım, hortum ve dolu gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Hava şartlarının ilerleyen saatlerde normale dönmesi bekleniyor.
 

Ekran Görüntüsü 2024 07 26 021522

Restoranın Camları Patladı

11 Gündür Her yerde Aranan Küçük Narin Olayında Sıcak Gelişme 11 Gündür Her yerde Aranan Küçük Narin Olayında Sıcak Gelişme

Özellikle bir restoran, yağmurun şiddetli etkisinden nasibini aldı. Aniden bastıran yağmur nedeniyle restoranın camları patladı. Bu sırada restoranda yemek yiyen vatandaşlar, korku içinde kaçıştı. O anlar amatör kameralar tarafından kaydedildi ve sosyal medyada hızla yayıldı.

Ekran Görüntüsü 2024 07 26 023442

Yağış Kazaları Da Beraberinde Getirdi

Yağışla beraber şehir merkezindeki yollarda trafik sıkışıklığı yaşanırken, bazı noktalarda da su birikintileri oluştu. Rüzgarla devrilen ağaçlar, park halindeki otomobillere zarar verdi. Sağanak yağışla beraber kazalar da meydana geldi. Saat 23.00 sıralarında Antalya D-400 karayolu havalimanı kavşağında, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 07 C 82475 plakalı midibüs önce yol kenarındaki refüj ve demir bariyere, ardından yol kenarında bulunan aydınlatma direğine çarparak yan devrildi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 26 021512


Yolcu Olmaması Faciayı Önledi

Yan devrilen midibüs daha sonra ise Gökçe T. yönetiminde bulunan 34 HFS 447 plakalı otomobile çarptı. Kazada yaralanan midibüs sürücüsü 112 ekipleri tarafından kepez Devlet Hastanesine götürülürken, minibüs içerisinde yolcu olmaması ise büyük bir facianın yaşanmasına engel oldu. Kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
 

Devrilen Ağaçlar Nedeniyle Vatandaşlar Büyük Zorluklar Yaşadı

Antalya'da aniden bastıran yağmur ve fırtına, şehrin birçok noktasında hayatı olumsuz etkiledi. Ulaşımın aksaması, su baskınları ve devrilen ağaçlar nedeniyle vatandaşlar büyük zorluklar yaşadı. Yetkililer, hava durumunun normale dönene kadar dikkatli olunmasını ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını tavsiye ediyor.

Editör: Selçuk Soydan