Elektrik Faturaları Şok Etti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle mesken abone grubu için elektrik satış fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte, 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesinin ödeyeceği tutar 207 lira 23 kuruş olarak belirlenmişti. Zamlı tarifelerin 1 Temmuz 2024 itibarıyla geçerli olduğu belirtilmişti. Alanya'da bu yeni tarife üzerinden kesilen elektrik faturaları, yüksek tutarlarıyla vatandaşı adeta şok etti.

Faturalar 2 Bin TL'den Başlıyor

Alanya’da Kurallara Uymayan Devecilerin Faaliyetlerine Son Verildi Alanya’da Kurallara Uymayan Devecilerin Faaliyetlerine Son Verildi

Alanya’da etkili olan sıcak hava ve yüksek nem, klima kullanımını zorunlu hale getiriyor. Ayrıca, diğer elektrikli ev aletlerinin de yüksek oranda kullanıldığı bu dönemde, Temmuz ayı elektrik faturaları abonelere ulaşmaya başladı. Ev aboneleri için faturaların ortalama 2 bin ile 8 bin lira arasında değiştiği belirtiliyor. Bu yüksek faturalar, birçok aileyi maddi olarak zor durumda bırakıyor.

Ekran Görüntüsü 2024 07 25 204514

Suyun Fiyatı da Artıyor

Elektrik zammının yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü de su tarifelerine yüzde 446 oranında zam yapmıştı. Zamlı su faturalarının da ilerleyen günlerde abonelere yansıması bekleniyor. Alanya'da yaşayan vatandaşlar, yüksek elektrik faturaları ve artan su fiyatları karşısında büyük tepki gösteriyor. Sıcak havalar nedeniyle klima kullanımı kaçınılmaz hale gelirken, artan maliyetler aile bütçelerini zorluyor. Vatandaşlar, yetkililerden bu sorunlara çözüm bulunmasını talep ediyor.

Editör: Selçuk Soydan