AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Çokal Vural’ın geçtğimiz haftalarda Kızılcahamam’da gündeme getirdiği, ‘’Hastane denetimleri yapılmıyor’’ şikayetinin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya sürüklediği iddia edildi.

Antalya Milletvekili Çokal’ın Eleştirileri

Antalya Milletvekili Tuba Çokal Vural’ın Kızılcahamam’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir dille eleştirdiği iddia edildi. Çokal, özel hastanelerde yeterli denetim yapılmadığını vurguladı.

Bakan Koca’nın Yanıtı

Bakan Koca, Çokal’ın eleştirilerine, “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz,” şeklinde cevap verdi.

Erdoğan Tartışmaya Müdahale Etti

Usta Oyuncu Bahtiyar Engin Alanya’da Genç Yeteneklerle Buluştu Usta Oyuncu Bahtiyar Engin Alanya’da Genç Yeteneklerle Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmaya müdahale ederek, “Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olmadan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın,” dedi. Ayrıca, Koca’ya randevularla ilgili şikayetleri de ciddi bir şekilde ele alacaklarını belirtti.

İstifa İddiaları

Ankara kulislerinde, Bakan Koca’nın istifa mektubunu hazırladığı ve bugün veya yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağı iddiaları dolaşıyor. Bu istifa kararının arkasındaki en büyük etkenin Çokal’ın eleştirileri olduğu ileri sürülüyor.


Vekil Tuba Çokal Vural Sağlık Bakanlığı İçin Kulismi Yapıyor?

Öte yandan, hükümet kanadında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine kim gelecek sorusuna yanıt aranırken Vekil Çokal’ın, Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturmak için Ankara’da kulis yaptığı ve ”Ben İYİ Parti Genel Başkan yardımcılığından istifa ederek AK Parti’ye geldim. Doktorum, sağlık sisteminin içinden geldim, sağlık sektörünü nasıl düzelteceğimi biliyorum” diye konuştuğu iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi