"Başkan Böcek Ücretlerimizi Dahi Ödemedi"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i eleştiren ve geçen seneki sansürün üzerinin örtülmesini doğru bulmadığını söyleyen SİYAD konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

‘’Yerel seçimlerde tekrar seçilen ve aynı zamanda festivalin başkanı da olan Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek yönetimi yeni bir ekiple festivalin ekim ayında düzenleneceğini duyurdu. Ancak bugüne kadar geçen yılki sansür ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili bir özeleştiri ya da özür açıklaması gelmedi. Üstelik iptal edilen festivalin hazırlık aşamasında emek harcayan, aralarında üyelerimizin de bulunduğu birçok kişinin ücretleri henüz ödenmedi. Bununla ilgili bir niyet beyanı da söz konusu değil’ ’denildi.

Ic 15082024B6696B5C

Başkan Böcek’in FETÖ Propagandasına Sessiz Kalması Ortalığı Karıştırdı

Yaşanan bu gelişmelerden sonrasında, geçtiğimiz yıl FETÖ propagandası içeren 'Kanun Hükmü' belgeseli yüzünden iptal edilen Antalya Portakal Film Festivali için Başkan Böcek’in sessiz kalması ve festivali bu yıl yeniden yapıyoruz demesi kamuoyunda ciddi tepkilere neden olurken, Başkan Böcek'in, festivalin prestijini koruma ve organizasyon süreçlerindeki aksaklıkları gidermek yerine, eleştirilere duyarsız kalması ve gerekli özveriyi göstermemesi, festivalin itibarını zedelediği ve kamuoyunda güven kaybına neden olduğu dillendirilmeye başlandı.

Bursa Devlet Tiyatrosu, Kuzey Makedonya'da sahne aldı Bursa Devlet Tiyatrosu, Kuzey Makedonya'da sahne aldı


Ekran Görüntüsü 2024 08 17 112556

Editör: Selçuk Soydan