Genel merkezi Denizli de bulunan ve başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi, Şair Yazar Safiye Samyeli'nin yürütmüş olduğu 82 İl ve İlçe temsilci bulunan SESKODER; "Sesime Ses Ver Dünya Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanat ve Eğitim Derneği" çığ gibi büyüyor.

Yıllardır yurdun dört bir yanında avaz avaz "Sesime Ses Ver Türkiyem Bırakın Kızlar Okusun" Diyerek feryat eden Safiye Samyeli ve ekip arkadaşları geçtiğimiz ay Şanlıurfa Siverek'te 32. Bırakın Kızlar Okusun Kütüphane açılışının ardından 16_17 Ağustos tarihinde SESKODER Kırıkkale İl Temsilcisi aynı zaman da Kırıkkale Ahıllı Köyü, Ahilik ve Yörük Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Özkılıç ve İç Anadolu Yörük Türkmenler Federasyonu Genel Başkanı Ali İhsan Akkaya'nın tertip etmiş olduğu " SESKODER İl ve İlçe Temsilcileri istişare toplantısı ve Kardelenler Solmasın Şiir ve Müzik Şöleni” için yola çıkan Seskoderin ilk durağı Ankara da TBMM oldu.

B06E048E Bfd8 4Fa6 9Ab9 6762774A410B

Gemlik Kitap Limanı'na yoğun ilgi Gemlik Kitap Limanı'na yoğun ilgi

Meclis başkan vekili, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Yasin Öztürk'ü makamlarında ziyaret eden SESKODER ailesi Anıtkabiri ziyaret edip, Atatürk anıtına çelenk koyarak, bu defa Tüm Türkiye'ye atanın huzurunda Sesimize Ses Ver Türkiyem Bırakın Kızlar Okusun diyerek çağrıda bulundu. Moderatörlüğünü Safiye Samyeli nin yapmış olduğu 65 il ve ilçe temsilcisi ile gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü Salonunda gerçekleşen" Kardelenler Solmasın şiir ve Müzik Şöleni" ne geçildi. Programa Suudi Arabistan eski Ateşesi Bahattin Akyön, Kırıkkale İl Kültür Müdürü Neslihan Aktaş ve çok sayıda bürokrat katılım sağladı.
 

N6N6N6

Gecenin sonunda katılımcılara teşekkür belgesi dağıtıldı. Bu arada gün içinde Kırıkkale nin gezilip görülecek yerlerine kültür gezisi düzenlendi. Etkinliklere katılmak için Türkiye nin bir çok il ve ilçesinde gelen SESKODER üyesi unutulmaz anılar ile bölgeden ayrıldı .

Haber: Zeki Demir/ Alanya

Editör: Haber Merkezi