Antalya’nın Serik ilçesinde 9 Ekim 2023 tarihinden bu yana kayıp olan işitme engelli Nihal Babayiğit’in (24), bir süre birlikte yaşadığı ve çocuğunun babası olan Mehmet Basık tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayeti öğrenen anne Derya Yılmaz ve baba Vedat Babayiğit, gözyaşlarına boğuldu.


Nihal Babayiğit, 2022 yılında sosyal medyada tanıştığı Batman’da yaşayan işitme engelli Mehmet Basık (25) ile ilişki yaşamaya başladı ve ortadan kayboldu. Babası Vedat Babayiğit ve annesi Derya Yılmaz, yaklaşık 2 ay sonra kızlarının Basık ile Batman’da yaşadığını öğrendi. 2023’te bir çocuk dünyaya getiren Nihal Babayiğit, doğumdan 15 gün sonra bebeğini Batman’da bırakıp Serik’teki ailesinin yanına döndü.

Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen’i Darp Eden Saldırgan Yakalandı Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen’i Darp Eden Saldırgan Yakalandı

Nihal’dan Bir Daha Haber Alınamadı

Geçen yıl 9 Ekim’de Mehmet Basık, Serik’e gelip Nihal Babayiğit ile buluştu. Bu tarihten sonra Nihal’den haber alınamadı. 1 Mayıs’ta dayı Ali Yılmaz’a ulaşan ve Basık’ın tanıdığı olduğu öğrenilen kişiler, Mehmet Basık’ın Nihal’in boynunda kan izleri olan ve yerde hareketsiz yatan görüntülerini gönderdi. Aile, bunun üzerine polise başvurdu. Batman’da gözaltına alınan Mehmet Basık, tutuklandı. Aileye gönderilen konum içeren mesaj üzerine Serik Millet Bahçesi’nde 100 polis, kadavra köpeği ‘Obert’ ve drone ile arama yapıldı ancak herhangi bir ize rastlanmadı.

Cani Adam Cesedin Yerini Gösterdi

Suçlamaları kabul etmeyen Mehmet Basık, Serik Adliyesi’nde “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Cezaevinde olan Basık, Nihal’i kendisinin öldürmediğini ancak cesedin yerini gösterebileceğini söyledi. Mehmet Basık, savcılık izni ile cezaevinden çıkarılarak, Serik ilçesi Belek yolu üzerinde Emiceler Mevkiinde Nihal’in cesedini gömdüğü yeri gösterdi. Cinayet ekipleri, Nihal’in bıçaklandıktan sonra boğazının kesildiğini ve sazlık alana atıldığını belirledi. Ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


Anne Baba Fenalık Geçirdi

Kızlarının cinayete kurban gittiğini öğrenen anne Derya Yılmaz ve baba Vedat Babayiğit gözyaşlarına boğuldu. Savcılık, tanınmaz halde bulunan cesedin DNA karşılaştırmasının ardından aileye teslim edileceğini belirtti. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Basık’ı savcılık talimatı ile tekrar sorguya aldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi