Alanya’da günden güne artan sıcak hava ve beraberindeki yüksek nem vatandaşları resmen bunaltı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması sonrası şehirde adete nefes almak bile zorlaşmaya başladı.

Alanya’da Sıcaklık ve Nem Rekor Kırdı

Alanya Belediyesi Her Zaman Çocukların Yanında Alanya Belediyesi Her Zaman Çocukların Yanında

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, Alanya’da hava sıcaklıkları 41 dereceyi aşarak kendi rekorunu kırarken, Nem oranı ise %65 ile yine rekor seviyeye ulaştı. Uzmanlar, bu olağan dışı  sıcaklıkların iklim değişikliği ile bağlantılı olabileceğini belirtirken, kavurucu sıcakların ve yüksek nemin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Alanya Belediyesinden Vatandaşlara Ücretsiz Su

Öte yandan aşırı sıcak hava sebebiyle teyakkuza geçen Alanya Belediyesi, park ve bahçelerdeki sulama sistemlerini artırırken, sokaklara serinletici su püskürtme makineleri yerleştirildi. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in talimatıyla şehirde sıcaktan bunalan vatandaşlara ücretsiz su dağıtımı yapılırken, 122 sağlık ekipleri olası sağlık sorunlarına karşı hazırda bekletiliyor.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden Alanya için yapılan açıklamada, sıcak hava dalgasının devam edeceği, nem oranında ise artış olacağı belirtildi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi