Yoğun katılımın gerçekleştiği basınla buluşma toplantısında Rektör Türkdoğan, ALKÜ’nün yatırım projelerinden ve hedeflerinden bahsederek “Öğrenci odaklı bir üniversite olarak hem öğrencilerimizin geleceği için hem de Alanya’nın menfaatleri için şartları sonuna kadar zorluyoruz.” dedi.
96F432Ff 9786 4617 8A1F 7746A933A13E

Rektör Türkdoğan: “Şehir İle Bütünleşmek İstiyoruz”

İş İnsanı Abdulkadir Tunç’tan İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli Açıklamalar İş İnsanı Abdulkadir Tunç’tan İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli Açıklamalar

ALKÜ’de bir yılı aşkın görev süresi içerisinde gerçekleşen faaliyetlere ve yeni projelere değinen Rektör Türkdoğan, slayt eşliğinde basın mensuplarına geniş kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu. Sunumuna üniversitenin genel bir tanıtımıyla başlayan Rektör Türkdoğan, “2024 yılı itibariyle ALKÜ’de 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul ile 1 lisansüstü eğitim enstitüsü olarak öğretime devam ediyoruz. Meslek yüksekokulları ve fakültelerin sayısını artırmak için de taleplerimiz oldu. Kabul olan ve reddedilen birimler oldu. ALKÜ olarak şehir ile bütünleşen bir üniversite olmak istiyoruz. Bu doğrultuda Alanya’mızın ihtiyacı olan bazı fakülte ve meslek yüksekokullarını Alanya’ya kazandırmak istiyoruz. Bu konuda Bakanımız, Antalya Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğini görüyoruz. Yerel yönetimlerimiz ile sivil toplum kuruluşlarının bizlerin yanında olması bizleri mutlu Ediyor.” Dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 22 184230

Bilimsel Projelere Destek Olundu

Vatandaşlara hizmet vermek için 2024 yılında 41 farklı kurs ile önemli bir faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Türkdoğan, “Kütüphane hizmetinden öğrencilerimizin daha kapsamlı bir şekilde yararlanmaları için cihaz ve program olanakları sağladık.” dedi. Bilimsel projelere destek olduklarını ifade eden Rektör Türkdoğan, “Bugüne kadar 21 TÜBİTAK projesi, 97 BAP projesi ve 2 de TUSEB projesini başarıyla yürüttük.” şeklinde konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 22 184241

Otopsi İşlemleri Artık Alanya’da Yapılacak

Alanya’nın önemli bir ihtiyacı olan otopsi işlemlerinin artık Alanya’da gerçekleştirilebileceğini ifade eden Rektör Türkdoğan, “Otopsi işlemleri bir süredir üzerinde durduğumuz bir konuydu. Geçen hafta güzel haberi aldık. Otopsi işlemleri artık Alanya’da yapılabilecek ve Alanya’dan Antalya’ya gitmeye gerek kalmayacak.  Eylül ayında Adli Tıp Kurumu Başkanı Belek’te gerçekleşecek olan Adli Tıp Kongresi’ne gelecek. Kongreye geldiğinde üniversitemizi ziyaret edecek. Alan olarak ayırdığımız bazı yerler var. Başkanımız nereyi uygun görürse biz orayı kısa sürede hazırlayıp hizmet verir hale getireceğiz.” diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 22 184259

Baf12825 8B95 4769 Ad96 F2B46C6D8Bc6

Editör: Selçuk Soydan